Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

2018 žiemos olimpinės kolekcijos pristatymas: ledo ekspozicija ir modernus šokis

Iki Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių likus  kiek daugiau nei trims mėnesiams, sporto bendruomenei, žinomiems žmonėms ir žiniasklaidos atstovams pristatytos olimpinės rinktinės „LTeam“ reprezentacinės aprangos. Pagrindiniais naujosios  kolekcijos  akcentais tapo  balta žiemiška spalva, blizgūs sidabriniai paviršiai ir valstybės šimtmečio minėjimui sukurtų raštų motyvai.
2018 žiemos olimpinės kolekcijos pristatymas
2018 žiemos olimpinės kolekcijos pristatymas / Mindaugo Janulionio nuotr.

Kaip teigia LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvai švenčiant 100-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines, 2018 m. žiemos olimpinės žaidynės įgyja ypatingą simbolinę prasmę.

„Simboliška, kad kitais metais Vasario 16-tąją švęsime būdami olimpinėse žaidynėse Pjongčange, o Lietuvos atkūrimo šimtmetis bus minimas ne tik mūsų širdyse, bet ir atsispindės olimpinėse aprangose“, – teigia D.Gudzinevičiūtė.

Olimpinių žaidynių nuotaikai perteikti pristatymo renginyje pasitelktos specialiai pagamintos dekoracijos – didžiuliai ledo luitai. Pristatymo metu pasirodė urbanistinio šokio teatro „Low Air“ įkūrėjai Laurynas ir Airida. Urbanistiniame šokio pasirodyme, pagal specialiai pristatymui ruoštą choreografiją, jie atkartojo liaudies raštų linijas bei aštrius jų kampus.

Kūrybinės agentūros „New!“ valstybės atkūrimo šimtmečiui specialiai sukurtas raštas iš žodžio Lietuva raidžių tapo svarbia aprangų detale, o stilizuotas žodis LIETUVA virto vienu pagrindinių aprangos akcentų. Paradinę kolekciją sudaro skirtingi modeliai, kuriais mūsų olimpiečiai puošis žaidynių atidarymo bei uždarymo ceremonijų metu, tuo tarpu laisvalaikiu bus dėvima ryškesnė speciali olimpinio kaimelio apranga su mėgstamos žalios spalvos akcentais.

Rinktinės aprangų gamintojo „Audimas“ vykdančioji direktorė Vesta Krungolcienė teigia, kad naujosiomis aprangomis siekiama išreikšti ne tik šalies identitetą, bet ir šiuolaikišką požiūrį.

„Kuriant šią kolekciją atsižvelgta į naujausias sporto mados tendencijas. Apranga minimalistinė, įgavusi stilingesnį pavidalą tačiau tuo pačiu ir šventiška. Toks sprendimas priimtas neatsitiktinai, visa kolekcija atspindi šių laikų modernumą – idėją perteikia lengvai švytintys paviršiai, balta spalva, tikras žiemos pojūtis“, – rinktinės aprangą apibūdina V.Krungolcienė.

Pristatyme dalyvavusi vienintelė lietuvė žiemos olimpinių žaidynių čempionė Vida Vencienė pripažino, kad renginys jai sužadino smagius prisiminimus.

„Kaskart nekantriai laukiu žiemos olimpinių žaidynių. Šiandienos renginys man priminė pasiruošimą žaidynėms, tą ypatingą olimpinę nuotaiką ir šurmulį prieš didįjį startą. Džiaugiuosi, kad olimpiadoje mūsų rinktinė atrodys moderniai ir stilingai. Atidarymo ir uždarymo ceremonijose visada norisi išsiskirti iš kitų rinktinių“, – sako Kalgario žiemos olimpinių žaidynių čempionė.

Viena iš olimpinės aprangos kūrėjų, britė Ffiona Appleton, kurdama aprangų dizainą, panaudojo horizontalias monochromines linijas, šiuolaikiškus grafikos elementus bei spindinčias detales. Dizainerė sporto madoje ne naujokė. Ji dirba su tokias prekės ženklais, kaip „Adidas“, „Nike“, „Puma“ ir „Under Armour“.

Baigiamuoju kolekcijos dizainu ir aksesuarų derinimu rūpinosi dizaineris Giedrius Paulauskas.

Kitų metų vasario 9-25 dienomis vyksiančiose Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse varžysis apie 3 tūkstančiai sportininkų iš 95 šalių. Jiems bus išdalinti 102 medalių komplektai. Lietuva šiose žaidynėse dalyvaus jau 9-tąjį kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius