Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„50 pilkų atspalvių“ ant ledo: kai rizika pasiteisina

„50 pilkų atspalvių“ gali atrodyti per daug rizikingu įkvėpimu profesionalų pasirodymui ant ledo, bet Prancūzijos porai ši rizika absoliučiai pasiteisino. Regis, tai netgi suveikė magiškai – Vanessa James ir Morganas Cipresas pakilo į karjeros aukštumas, o rytoj Helsinkyje prasidėsiančiame pasaulio čempionate žiūrovai vėl išvys šią seksualiąją programą.
Vanessa James ir Morganas Cipresas
Vanessa James ir Morganas Cipresas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šokoladinio gymio Vanessa James ir jos partneris Morganas Cipresas yra porinio čiuožimo senbuviai, bet dar niekada taip nežibėjo ant ledo, kaip šiemet. Europos čempionate Ostravoje Prancūzijos duetas pirmą kartą lipo ant nugalėtojų pakylos ir pasidabino bronzos medaliais. Pasaulio čempionate Helsinkyje apie medalius pasvajoti būtų pernelyg drąsu, bet kas ten žino. Porinis čiuožimas kur kas labiau nenuspėjamas nei šokiai ant ledo. Aišku viena, žiūrovai dar kartą galės pasimėgauti įspūdingais prancūzų pasirodymais.

Visų pirma, trumpąja programa. Joje skambės vienas iš žymiojo „50 pilkų atspalvių“ filmo garso takelių. Grupės „The Weeknd‘s“ kūrinys „Earned It“ taip įkvėpė egzotiškąją porą, kad ši nedvejojo ir pasirinko jį savo šokiui. O dailiojo čiuožimo gerbėjai neliko abejingi ir ėmė garsiai skelbti, kad tai vienas seksualiausių visų laikų porinio čiuožimo pasirodymų. Tiesa, į kostiumus ir choreografiją čiuožėjai žvelgė kur kas kukliau ir teisėjų neišgąsdino. Protinga.

Dailusis čiuožimas dažnai kritikuojamas dėl modernumo stokos, bet bent jau V.James ir M.Cipresas laužo standartus ir stumia šią sporto šaką ateities bėgiais.

VIDEO: Vanessa JAMES / Morgan CIPRES - European Championships 2017 - SP (B.ESP)

Varžysis ir lietuviai

Sportinių porų varžybos Helsinkyje kelia didelę intrigą. Greta elito ant ledo išvysime ir lietuvių porą Godą Butkutę ir Nikitą Jermolajevą. Po ypač nesėkmingo Europos čempionato, kuriame užėmė paskutinę vietą, čiuožėjai bandys reabilituotis ir įgyvendinti savo tikslus.

Dėl čempionų titulo Suomijoje kausis ne viena ir ne dvi poros. Du kartus pasaulio čempionai Meagan Duhamel ir Erikas Radfordas iš Kanados savo pranašumą bandys įrodyti kovoje su du kartus pasaulio čempionato sidabro medalių laimėtojais Wenjing Sui/Cong Han (Kinija). Ne ką silpnesnio pasirodymo tikimasi ir iš šių metų Europos čempionų Rusijos poros – Jevgenijos Tarasovos ir Vladimiro Morozovo, kuriems priklauso šių metų geriausias sezono rezultatas – 227.58 balo. 2017 m. Europos čempionato sidabro medalių laimėtojai Vokietijos atstovai – Aliona Savchenko ir Bruno Massot taip pat rimtai nusiteikę ir turi visas galimybes kovoti dėl planetos čempionų titulo, o dar viena Rusijos pora, 2014 m. olimpinių žaidynių prizininkai – Ksenia Stolbova ir Fedoras Klimovas pretenduoja į šių metų pasaulio čempionato auksą ne ką mažiau nei visos išvardintos poros.

Šokių ant ledo startui Helsinkyje jau ruošiasi ir Saulius Ambrulevičius su savo partnere amerikiete Taylor Tran.

„Sąlygos čia labai geros. Arena graži, šilta, žiūrovai labai smagūs ir aktyvūs. Suomija visada rengė puikius čiuožimo renginius. Na, o mums pirmoji diena praėjo neblogai. Turėjome dvi treniruotes, pirma buvo gana kebloka, buvo sunku pajausti pačiūžas po savimi. Antroji buvo kur kas geresnė, buvome stipresni ir stabilesni“, – 15min.lt pasakojo S.Ambrulevičius.

Stipriausi planetos čiuožėjai kausis ne tik dėl geriausiųjų vardo, bet ir dėl kelialapių į olimpines žaidynes. Tiesa, lietuviai apie tokią galimybę gali tik pasvajoti. Helsinkyje bilietus į olimpiadą pelnys tik geriausiųjų dešimtuko atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius