Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečiai jį išvydę krūpčioja, bet Darius Kasparaitis nerimauja ir pats: „Baisu dėl ateities“

Jungtinėse Amerikos Valstijose su didele šeima gyvenantis Lietuvos ledo ritulio žvaigždė Darius Kasparaitis papasakojo apie savo dienotvarkę per pandemiją.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / Instagram nuotr.

JAV aplenkė Italiją pagal mirčių nuo COVID-19 skaičių pastarąjį savaitgalį. Aukų skaičius perkopė 23 tūkst.

Tiesa, Floridoje, kur gyvena D.Kasparaitis, rodikliai nėra tokie siaubingi kaip Niujorke.

„Mano gyvenimas ne taip jau stipriai pasikeitė, išskyrus tai, kad negalima niekur važinėti ir skraidyti. Gerai, kad mums leidžia sportuoti, galiu bėgioti gatvėje, važinėti riedučiais, – sakė D.Kasparaitis. – Baisiausia, kad žmonės miršta. O bendrai – gyvenimas tęsiasi. Baisu dėl ateities, neaišku, kas bus toliau.“

Dėl kieto žaidimo daug metų garsėjęs ledo ritulio gynėjas teigė, nepastebėjęs panikuojančių žmonių.

„Tai nuo manęs žmonės krūpčioja. Aš bėgu labai ilgai, stipriai prakaituoju, nes ir temperatūra Floridoje yra per 30 laipsnių. Kai jie mane mato po bėgimo, išsigąsta, apsisuka ir pabėga. Galvoja, kad aš toks šlapias ir pavargęs nuo koronaviruso.

O aš dabar pradedu bėgioti tose vietose, kur žmonių daug nėra – ne tai, kad man būdavo gėda, bet nemalonu.

Toks įspūdis lyg grįžčiau į ledo ritulį. Čiuožiu po aikštę ir bandau ką nors stumtelėti, o visi manęs bijo ir pasislepia. Majamio gatvėse žmonės nuo manęs tikrai krūpčioja.“

View this post on Instagram

#imisshockey

A post shared by Darius Kasparaitis (@dkasparaitis) on

D.Kasparaitis teigė, kad Majamyje žmonės nevienodai reaguoja į pakitusią aplinką. Vieni lieka namie jau 3–4 savaites, kiti ir toliau sportuoja.

D.Kasparaitis mano, kad dėl viruso pasislepia į šešėlį kitos problemos ir ligos, bet iš kitos pusės tai proga ir pergalvoti apie svarbius dalykus.

„Majamyje žmogus su cigarete mato, kad bėgu į jo pusę, jis gesina cigaretę ir užsimauna kaukę. Tikiuosi, kad pasaulis per visa tai pereis. Mano šeimoje jau visi persirgo, buvo kažkokios nedidelės ligos.

Gali būti, kad šiuo virusu Dievas leido suprasti, kad gyvenimas puikus. Reikia saugoti planetą ir mažiau galvoti apie pinigus. Reikia suvokti, kad kad norime gyventi teisingai ir švariai“, – kalbėjo D.Kasparaitis.

Jis mano, kad JAV yra geriausia šalis pasaulyje, bet krizės atveju ir jai sunku.

„Kai pas mus atsiranda problemos, supranti, kad JAV ne pati geriausia. Tas patriotizmas kartais atsiliepia blogai. Pas mus federalinis režimas, žmonėms sunku kažko pasiekti. Kiekviename mieste, kiekvienoje valstijoje yra savi įstatymai. Aišku, man keista, kad tokioje turtingoje ir didelėje šalyje kaip Amerika, kad iki šiol nėra galimybių visiems žmonėms pasidaryti testus dėl koronaviruso“, – sakė D.Kasparaitis.

Jis pats per dieną sportuoja po 3 valandas. Per savaitę nubėga apie 50 kilometrų.

O likusį laiką praleidžia su vaikais. D.Kasparaitis sakė, kad jam skųstis nėra dėl ko.

„Aš gyvenu prie vandenyno, man yra išėjimas link vandens, yra sporto aikštelė, baseinas. Visada yra kuo užsiimti. Užjaučiu tuos žmones, kurie turi per karantiną sėdėti bute“, – sakė buvęs ledo ritulininkas.

D.Kasparaitis pasakojo, kad finansiškai šeimai virusas pernelyg nesudavė.

„Kol kas nepasikeitė. Stengiuosi iki šiol dirbti, taupyti, leisti mažiau pinigų. Dabar verslas labai pigus, niekur nereikia važiuoti. Mano žmonai padėtis prastesnė, jos kompanijai sunkiau: fabrikai uždaryti, rūbų niekas nesiuva, nėra ką parduoti, nieko ir neperka. O aš dirbu su namų statyba, mes po truputį statome.“

View this post on Instagram

No kids just me and my love

A post shared by Darius Kasparaitis (@dkasparaitis) on

D.Kasparaitis pažymėjo, kad JAV numatytos pagalbos pagalvės.

„Jie moka du mėnesius algą, jei tik dirbti kompanijoje, kuri tau įprastai moka. Taip pat leidžia už labai mažus procentus skolintis. Be to, padeda šeimoms. Galima gauti po du tūkstančius žmonai ir vyrui, be to, po 500 dolerių už vaiką. Pas mane vaikų daug, tad būsiu turtingas“, – nusijuokė D.Kasparaitis.

View this post on Instagram

#father of the year

A post shared by Darius Kasparaitis (@dkasparaitis) on

Tačiau ateitis jam kelia nerimo: „Bendrai tai baisu. Jei tai dar tęsis dar porą mėnesių, manau, kad ekonomiškai bus sunku visame pasaulyje. Žmonės be darbo, jiems trūks pinigų maistui, prasidės netvarka. Reikia leisti visiems persirgti, nugalėti šį virusą ir viską atidaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius