-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Židkovas: „Balticos“ klube galvoji tik apie ledo ritulį, o ne kaip išgyventi

Lietuvoje žaidžiantiems geriausiems jauniems ledo ritulininkams nebereikia dieną dirbti, kad vakare galėtų treniruotis – džiaugiasi Vilniaus „Balticos“ puolėjas Andrius Židkovas.
Andrius Židkovas
Andrius Židkovas / hcbaltica.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

„Puiku, kad Lietuvoje atsirado tokia komanda, kurioje galima gyventi tik iš ledo ritulio“, – 15min.lt sakė talentingas 20-metis ledo ritulininkas, praėjusiame sezone dar buvęs rezultatyviausiu Elektrėnų „Energijoje“.

A.Židkovas teigė tikėjęs sėkmingu „Balticos“ startu Jaunimo ledo ritulio lygoje (MHL) – Vilniaus klubas su 42 taškais MHL B pogrupyje šiuo metu užima 5 vietą iš 19-os, o savo divizione žengia antras.

Puolėjas pridūrė, jog „Baltica“ dar šį sezoną padarys viską, kad pakiltų į aukščiausią MHL pogrupį, ir vylėsi, kad ateityje išpildys ir garsiausią pažadą – žais Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL).

– Ar tokio sezono starto ir tikėjotės? – 15min.lt paklausė A.Židkovo.

– Nors komanda ir susibūrė tik šiemet, žinojau, kur einu. Žinojau, kokius aukštus tikslus kelia klubo vadovai ir žinojau, ko turėsime siekti. Taigi manęs nenustebino tai, kur dabar esame.

– Šio sezono tikslai išlieka aukščiausi? Medaliai?

– Ne medaliai, o pirma vieta. Kausimės tik dėl nugalėtojų vardo. Žinoma, svarbiausia, kad iškovotume vietą aukštesniame pogrupyje. Tam reikia patekti į finalą.

– Praėjusį sezoną buvote rezultatyviausiu „Energijos“ žaidėju. Ar jaučiasi lygių skirtumas tarp šių klubų?

– Žinoma, Latvijos lyga nėra Rusijos. Aišku, ir Latvijoje žaisti nėra lengva. Kai aš žaidžiau „Energijoje“, treniravomės kartą per dieną. „Balticoje“ – du. „Energijoje“ dauguma turėjo įprastus darbus, o į pratybas susirinkdavome vakare. Reikėjo galvoti kaip išgyventi, o „Balticoje“ galima galvoti tik apie ledo ritulį. Puiku, kad atsirado tokia komanda.

– Savo ateitį sieji su „Baltica“?

– Mano sutartis galioja du sezonus. Dabar galvoju tik kaip geriau žaisti ir kaip daugiau padėti komandai.

– Buvo žadėta, jog „Baltica“ sieks vietos KHL lygoje?

– Girdėjau. Būtų puiku įsitvirtinti ir žaisti tokioje komandoje, tokiame lygyje.

– Ką šis klubas duoda Lietuvos ledo rituliui?

– Manau, jog „Baltica“ yra didžiausias stimulas jaunimui. Vaikai mato, kad turi ko siekti, kad turės kur žaisti. Auga ir ledo ritulio supratimas Lietuvoje, daugėja sirgalių. Ir „Energija“ daug duoda, ypač, kai prieš kelis metus taip pat pradėjo garsiau apie save kalbėti, reklamuotis.

– Trečiadienį ir ketvirtadienį „Balticos“ laukia vyriškas išbandymas – žaisite su vyrų komanda. Ir ne šiaip sau vyrų, o su Baltarusijos vicečempione Gardino „Neman“...

– Bus tikrai nelengva, tačiau įdomu. Manau, jog šiose rungtynėse didžiausias dėmesys bus skiriamas mūsų naujokų išbandymui. Aišku, ne tik jie, o visi norės kuo geriau sužaisti, užsirekomenduoti. Dalis mūsų žaidėjų išvyko atstovauti rinktinėms pasaulio U-20 čempionate, be to, žaisime po mėnesio pertraukos ir fizinio pasiruošimo stovyklos – reikės vėl prisiminti žaidimo skonį, bet mes kausimės. Nors ir esame jaunesni, nemanau, jog amžius svarbiausia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius