-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant ledo – iškart du šalies rekordai

Vienoje iš Vilniaus miesto ledo arenų sekmadienį rinkosi dailiojo čiuožimo meistrai, sportininkai ir mėgėjai, kad pasiektų pirmą Lietuvos rekordą ant ledo.
Ant ledo 73 čiuožėjai siekė rekordo.
Ant ledo 73 čiuožėjai siekė rekordo. / Organizatorių nuotr.

Renginyje "Būk rekordo dalimi" kurį organizavo Formaliojo ir neformaliojo pedagogų ugdymo asociacija dalyvavo 75 dalyviai, tarp jų ir didžiausios Lietovos čiuožimo žvaigždės Saulius Ambrulevičius, Deividas Kizla, Aidas Rėklys, Inga Janulevičiūtė, Selina Kaneda, Jogailė
Aglinskytė, prie renginio prisidėjo Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Net du rekordus užfiksavo Factum agentūros atstovas Vytautas Navaitis. 73 čiuožėjai vienu metu ilgiau nei 10 sekundžių sukosi suktuke ant vienos kojos vienoje ledo arenoje ir tapo pirmieji šios rungties Lietuvos rekordininkai.

Po pasiekto pirmojo rekordo, atkrintamojo sukimosi būdu buvo išrinkti ilgiausiai sugebantys suktis čiuožėjai. Taip paaiškėjo dar viena rekordininkė – trylikametė Jogailė Aglinskytė. Ji ilgiausiai – 21,60 sekundės sukosi suktuke ant vienos kojos ir tapo pirmąja šios rungties Lietuvos rekordininke.

Renginiu buvo siekiama populiarinti dailiojo čiuožimo šaką tarp vilniečių, pritraukti į sportą jaunimą, paauglius, bei atkreipti Vilniaus savivaldybės dėmesį į tai, kad dailiojo čiuožimo atstovai sportininkai, dailiojo čiuožimo meistrai ir mėgėjai Vilniuje neturi gerų sąlygų treniruotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius