Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar gali vienas Dainius Zubrus patempti visą Lietuvos ledo ritulio rinktinę?

Jau penktadienį garsiausioje pasaulio NHL ledo ritulio lygoje žaidžiantis Dainius Zubrus raižys Vilniaus „Akropolio“ ledo areną ir treniruosis pirmajam pasaulio ledo ritulio I diviziono mačui su Nyderlandų rinktine. „New Jersey Devils“ ledo ritulininko vedama Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes žais per šv. Velykas – sekmadienio vakarą.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ledo ritulio sirgaliai apsidžiaugė, kai paaiškėjo, kad D.Zubrus vis dėlto prisijungs prie rinktinės ir gins Lietuvos garbę. Tiesa, tai reiškė, kad lietuvio klubas jau trečią sezoną iš pastarųjų ketverių nesugeba patekti į atkrintamąsias NHL kovas.

Buvęs ledo ritulio federacijos prezidentas Rolandas Bučys 15min.lt teigė, kad tai neturėtų kelti abejonių D.Zubraus sportine forma. Lietuvis šį sezoną sėkmingai reabilitavosi po praėjusiame sezone patirtų traumų ir užsitarnavo komandos trenerio pasitikėjimą.

– Ką galėtumėte pasakyti apie D.Zubraus pasirodymą šiame sezone?

– Sezonas jam kaip žaidėjui buvo tikrai neblogas. Jis sužaidė daug rungtynių ir iš sužaistų minučių galima spręsti, kad juo pasitiki ir treneris. Galima sakyti, kad jis pačiame jėgų žydėjime.

Turint tokį lyderį kaip Dainius Zubrus, galima taip sutvarkyti komandos žaidimą, kad to galėtų ir pakakti.

Aišku, yra apmaudu, kad komanda nepateko į atkrintamąsias kovas. Tačiau tai yra gerai, nes Dainius gali žaisti Lietuvos rinktinėje. Kaip sportininkui jam visuomet norisi laimėti, o „Devils“ per pastaruosius ketverius metus jau trečią kartą nepatenka į atkrintamąsias varžybas. Nemanau, kad tokius tikslus kelia klubo savininkai.

– Kaip jo lyderystė gali padėti visai Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato metu?

– Bet kuriuo atveju jo dalyvavimas yra labai svarbus. Nežinau, kokius tikslus jam kelia rinktinė, tačiau manau, kad rinktinė bandys kabintis į medalius. Turint tokį lyderį kaip Dainius Zubrus, galima taip sutvarkyti komandos žaidimą, kad to galėtų ir pakakti. Tačiau tai yra trenerio kompetencija ir uždavinys.

Mano nuomone, rinktinėje yra žaidėjų, kurių jau galbūt nebeturėtų būti. 

– Ką galite pasakyti apie kitus Lietuvos rinktinės narius? Kas dar gali sužibėti šalia D.Zubraus?

– Labai gaila, kad dėl traumos negali žaisti Tadas Kumeliauskas, rungtyniaujantis Suomijoje. 

Mano nuomone, rinktinėje yra žaidėjų, kurių jau galbūt nebeturėtų būti. Žiūrint į priekį treneris turėtų leisti žaisti jaunimui. Toks yra trenerio pasirinkimas, yra reikalingas tam tikras rezultatas ir jis tikisi jį pasiekti. Vis dėlto manau, kad rinktinei užtektų vieno ar dviejų stiprių penketų, o visa kita turėtų būti jaunimėlis. Kartų kaita šioje rinktinėje truputį užsitęsė. Įžvelgčiau čia ir politinius dalykus.

Aišku, yra džiugu, kad Lietuvoje vyks tokia ledo ritulio šventė. Tai bus svarbus sporto šakos populiarinimo akcentas. Tuo labiau, kad prie rinktinės prisijungia D.Zubrus.

– Kiek ilgai dar gali 35-erių D.Zubrus demonstruoti geriausią formą ir varžytis aukščiausiame lygyje?

– Manau, kad aukščiausiame lygyje dar galėtų rungtyniauti dvejus ar trejus metus nesunkiai, o toliau priklausys nuo jo sveikatos ir nuo komandos, į kurią galbūt jis pateks, ir jam ten sukurto vaidmens. Jis yra profesionalas iki kaulų smegenų. Pabūti šalia jo jaunimui ir bet kuriam žaidėjui yra didžiulė mokykla.  

Dainiaus Zubraus statistika „Devils“ klube
  Reguliarusis sezonas  Atkrintamosios varžybos
Sezonas GP G A Tšk. PIM GP G A Tšk. PIM
2007–08 82 13 25 38 38 5 0 1 1 8
2008–09 82 15 25 40 69 7 0 1 1 10
2009–10 51 10 17 27 28 5 1 0 1 8
2010–11 79 13 17 30 53          
2011–12 82 17 27 44 34 24 3 7 10 18
2012–13 22 2 7 9 12          
2013–14 82 13 13 26 46          
Paaiškinimai:
GP – Sužaista rungtynių
G – Įvarčiai
A – Perdavimai
Tšk. – Taškai
PIM – Baudos minutės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius