Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų grįžusi Agnė Sereikaitė: „Praėjęs sezonas – sėkmingiausias mano karjeroje“

Ketvirtadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido gana reta Lietuvoje viešnia, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė. 19-metė sportininkė į gimtinę grįžo neilgam po ilgo ir varginančio sezono bei debiuto Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse. Pati A.Sereikaitė teigė, kad nors sezonas ir buvo sunkus, tačiau rezultatai – geriausi karjeroje.
Agnė Sereikaitė
Agnė Sereikaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pagerinti visi asmeniniai rezultatai, geriausios vietos, užimtos visose suaugusiųjų varžybose. Manau, kad sezonas buvo geras – galiu leisti sau jį pavadinti geriausiu karjeroje“, – su šypsena kalbėjo A.Sereikaitė.

Kaip sakė sportininkė, sezonas buvo labai ilgas ir sunkus, teko dalyvauti daugybėje varžybų, debiutuoti Sočio olimpinėse žaidynėse, o po to dar startuoti pasaulio jaunimo ir suaugusiųjų čempionatuose.

Dabar tiesiog žadu pailsėti kelias savates ir pradėti rengtis kitam sezonui, daug treniruosiuosi ne ant ledo. Taip pat tikslas – gauti vairuotojo pažymėjimą.

„Šį sezoną buvo tikrai labai daug gerų varžybų, kuriose reikėjo rodyti gerą formą. Žinoma, olimpiada buvo svarbiausia, bet ir kiti čempionatai man buvo svarbūs, ypač universiada, kur iškovojau bronzą.

Žinoma, visada galima kažką padaryti geriau. Pirmoje olimpiados distancijoje buvo startinis jaudulys, tačiau vėliau pasitaisiau. Pagerinau asmeninį rekordą. Jeigu ir pirmoje distancijoje būčiau pasirodžiusi geriau, būčiau visiškai patenkinta Sočio olimpiada.

Po Sočio pasaulio jaunimo čempionate buvo labai sunku, nes varžybos vyko 2 km aukštyje be aklimatizacijos, tad tikrai nesijaučiau savimi. Vis dėlto, kitą savaitgalį pasaulio čempionate jau pasirodžiau pagal savo galimybes ir užėmiau tikrai geras vietas“, – džiaugėsi A.Sereikaitė.

Vis dėlto, sportininkės sezonas sunkus buvo ne vien dėl varžybų ir startų skaičiaus. Dar nesibaigus olimpinėms žaidynėms, buvę sportininkės treneriai Antanas Vilčinskas ir Virginija Vilčinskaitė-Ogulevičienė viešai apkaltino sportininkę ir jos trenerį čeką Jarmilą Hruzą melu. Vilčinskai teigė, kad Lietuvos atletės sportinė forma yra prastesnė nei tada, kai jos treniruočių programa rūpinosi jie, neslėpė nepasitenkinimo J.Hruzo darbo metodais.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Agnė Sereikaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Agnė Sereikaitė

Kalbai pakrypus šia tema, A.Sereikaitės nuotaika akivaizdžiai suprastėjo, tačiau sportininkė nenorėjo per daug komentuoti jai mestų kaltinimų.

„Nelabai noriu komentuoti šios situacijos, manau, kad tai yra nenormalu. Kas antras sakinys yra neteisybė, tačiau kol kas neturiu komentarų šia tema. Pastaruosius ketverius metus Čekijoje buvo labai geros sąlygos. Ar pakenkė tie žodžiai startams? Žinoma, kad buvo sunku, buvo labai sunku visą sezoną, nes tai ne pirmas kartais, kai nutinka kažkas panašaus“, – liūdnai kalbėjo A.Sereikaitė.

Portalo 15min.lt žiniomis, olimpiadoje Sočyje A.Sereikaitei buvo siuntinėjamos žinutės, kuriose neva buvo rašoma, kad nepalaikius tam tikros Federacijos atstovų pusės, ji negalės dalyvauti pasaulio čempionatuose.

Manau, kad sezonas buvo geras – galiu leisti sau jį pavadinti geriausiu karjeroje

Pati sportininkė prašė neskubėti ir palaukti su išvadomis. Būdama Lietuvoje A.Sereikaitė turėtų kalbėtis su šalies sporto vadovais, kurie padės jai išspręsti ginčą. Sportininkė teigė, kad artimiausiu metu ilsėsis, laikys vairavimo egzaminus, o kitą sezoną gali treniruotis nebūtinai ten pat.

„Dabar tiesiog žadu pailsėti kelias savaites ir pradėti rengtis kitam sezonui, daug treniruosiuosi ne ant ledo. Taip pat tikslas – gauti vairuotojo pažymėjimą. Varžybose nedalyvausiu iki rudens, kai prasidės kitas sezonas.

Ateinantiems ketveriems metams kol kas planų nėra, viskas gali keistis, gali likti, kaip yra. Pasiūlymų yra įvairių, tačiau reikia išsirinkti geriausią“, – pokalbį baigė čiuožėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius