-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atstovaus Lietuvai: V.Putinas panaikino biatlonininkės turėtą Rusijos pilietybę

Brutalų karą Ukrainoje pradėjęs Vladimiras Putinas panaikino biatlonininkės Lidijos Žurauskaitės turėtą Rusijos pilietybę. Sportininkė nuo šiol atstovaus Lietuvai.
Lidija Žurauskaitė
Lidija Žurauskaitė / nuotr. Karolio Kavolėlio
Temos: 2 Rusija Biatlonas

23-jų mergina apie planus turėti lietuvišką pasą ir atstovauti mūsų šaliai kalbėjo dar prieš Rusijos sukeltą karą. Prieš metus L.Žurauskaitė pradėjo treniruotis su Lietuvos komanda.

„Mūsų prašė sudėtingiausių dalykų, ieškojome archyvuose įrodymų. Net, pavyzdžiui, klausė, ar galime pateikti bilieto kopiją, kad Lidijos senelis tikrai išvyko iš Lietuvos iki 1939 metų birželio mėnesio, nors ir pateikėme įrodymus, kad jis kilęs iš Prienų. Galiausiai pavyko viską sutvarkyti, liko paskutinis žingsnis – sulaukti pažymos apie tai, kad Lidija atsisakė Rusijos pilietybės, o šio dokumento galime sulaukti rytoj, bet galime ir po pusmečio“, – tuomet situaciją aiškino Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas.

Murmanske gimusios ir lietuviškai vis dar nekalbančios sportininkės tikslas – su Lietuvos rinktine patekti į 2026-ųjų olimpines žaidynes Italijoje.

Rusijos žiniasklaidą apskriejo L.Žurauskaitės pilietybės keitimo istorija, tačiau ji nėra vienintelė rusų sportininkė, nusprendusi atstovauti kitai šaliai.

Rusais buvę atletai rinkosi Kirgizijos, Sakartvelo, Prancūzijos, Lenkijos, Kanados pasus tam, kad galėtų dalyvauti turnyruose, kuriuose Rusijos sportininkai nepageidaujami dėl vykstančio karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius