-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atstovavimą Rusijai pats pasirinkęs Darius Kasparaitis vis dar nesupranta, koks skirtumas tarp SSRS okupacijos ir laisvos Lietuvos

Vienas garsiausių visų laikų Lietuvos ledo ritulininkų Darius Kasparaitis lieja tulžį Rusijos žiniasklaidai dėl per mažo įvertinimo savo šalyje. Mėtytas ir vėtytas 41-erių JAV pilietybę turintis lietuvis dabar nutarė siekti karjeros Rusijoje ir pastaruoju metu noriai padeda šios valstybės ledo ritulio jaunimo rinktinei rengtis svarbioms „Olimpinės atrankos“ varžyboms. Tačiau kalbėdamas Rusijos žiniasklaidai visų spalvų olimpinius medalius Rusijos ar NVS (Nepriklausomų Valstybių Sandraugos) rinktinių sudėtyje laimėjęs D.Kasparaitis neslepia – Lietuvoje jo nelaiko lietuviu. O juolab, olimpiniu čempionu.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Iki 2010 metų Rusijos Sankt Peterburgo SKA klube žaidęs D.Kasparaitis vėl sugrįžta į mūsų šalį – neseniai Rusijos ledo ritulio federacija paskelbė, kad „nemalonusis vaiduoklis Kaperas“ padės jaunimo rinktinės gynėjams rengtis atsakingoms varžyboms – taip ar panašiai savo medžiagą apie lietuvį pradeda portalų championat.com ir sports.ru žurnalistai.

D.Kasparaitis tikino, kad dabar Amerikoje jis neturi daug darbo ir su mielu noru atvyksta į Rusiją, kai yra kviečiamas padėti ar surengti parodomąją treniruotę. Tačiau dabar buvęs Rusijos ledo ritulio rinktinės žaidėjas turi kur kas svarbesnę misiją – padėti parengti jaunąją rusų ledo ritulininkų kartą svarbioms varžyboms.

Jis su mielu noru rusų žurnalistams pasakojo, kaip sekasi perduoti savo žinias, ant kurių žaidėjų jis užrėkia, kam puikiai sekasi. Tačiau kalbėdamas apie Lietuvos ledo ritulį, šalies sportą D. Kasparaitis nebuvo toks linksmas ir optimistiškai nusiteikęs.

– Šiame sezone jūs sužaidėte vieną mačą už „Hockey Punks“ klubą. Kas tai per komanda? Ir kas per rungtynės buvo?

– Lietuviai pastoviai pyksta ant manęs, kad nežaidžiau už Lietuvos rinktinę – tik už Rusiją. Aš tikrai noriu sužaisti kelis mačus ar turnyrą už Lietuvos ekipą. Pagal Tarptautinės ledo ritulio federacijos taisykles, man būtina šalies čempionate sužaisti tris sezonus. Va, aš ir žaidžiu po vieną mačą per sezoną.

– Kiek dar liko sezonų žaisti?

– Dar du metus (juokiasi).

– Neseniai Vilniuje vyko pasaulio ledo ritulio čempionato antrojo diviziono B grupės mačai.

– Man nebuvo galima žaisti šiose varžybose. Tiesa, Lietuva galėjo mane jau ankščiau „apžaisti“, įvesti į rinktinę. Rusijos ledo ritulio rinktinėje pastarąjį kartą aš žaidžiau 2006 metais. Už kitos šalies rinktinę, pagal taisykles, aš galėjau žaisti po penkerių metų – vadinasi, jau 2011-siais galėjau atstovauti Lietuvai. Ir šiemet aš būčiau pažaidęs Vilniuje.

– Kodėl nenorite vadovauti Lietuvos ledo ritulio rinktinei?

– Todėl, kad dar noriu žaisti.

– Baikite...

– Na, Lietuvoje lygis ne toks rimtas. Manau, prieš mane niekas nežaistų itin galingai – greičiausiai, iš pagarbos. Apskritai, Lietuvoje situacija labai įdomi. Aš lietuvis, bet manęs namie niekas nepripažįsta, nes olimpiniu čempionu tapau NVS ledo ritulio rinktinės sudėtyje.

Pasižiūrėkite – Lietuvos krepšininkai, iškovoję Seulo olimpiados auksą, yra laikomi dievais. O man sako, kad nesu lietuvis. Bet nėra taip.

– O kokį turite pasą?

– O prie ko čia pasas? Aš iš Lietuvos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius