Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusija gali likti be pasaulio ledo ritulio čempionato, jei nepaleis politinių kalinių

Europos parlamento (EP) prezidentas Jerzy Buzekas kartu su kitais EP nariais ragina uždrausti pasaulio ledo ritulio čempionatą Baltarusijoje, kol iš kalėjimų nebus paleisti visi politiniai kaliniai.
Baltarusijos rinktinės ledo ritulininkai.
Baltarusijos rinktinės ledo ritulininkai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas Minske (Baltarusija) turi įvykti 2014 metais, tačiau EP nariai, su prezidentu J.Buzeku priešakyje, kreipėsi į Tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF), ragindami turnyrą atšaukti.

„Baltarusijos režimo elgesys tikrai neturėtų suteikti šaliai privilegijos organizuoti tokio lygio turnyrą, kaip 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionatas. Raginame IIHF imtis atitinkamų veiksmų, kad Aliaksandras Lukašenka (Baltarusijos prezidentas, – red. past.) nesulauktų tarptautinio pripažinimo ir palaikymo – kas nutiks Baltarusijai tapus čempionato šeimininke – kol šalyje nebus paleisti visi politiniai kaliniai“, – teigė J.Buzekas.

„Baltarusija jau beveik du dešimtmečius yra valdoma brutalaus ir nedemokratinio A.Lukašenkos režimo. Europa ir JAV smerkia A.Lukašenkos veiksmus. Per jo režimą buvo sulaikyta šimtai taikių demonstrantų, tarp kurių – kandidatai į prezidentus, opozicijos lyderiai, žurnalistai ir eiliniai gyventojai. 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionatas negali būti surengtas tokioje pasibaisėtinoje situacijoje“, – pridūrė EP prezidentas.

EP iniciatyvai neleisti Baltarusijai surengti pasaulio ledo ritulio čempionato pritaria ir JAV Kongresas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius