-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijai gresia skaudus kirtis: gali prarasti teisę rengti pasaulio čempionatą

Baltarusijoje po prezidento rinkimų nuvilnijusios represijos prieš protestuojančius šalies piliečius gali atsiliepti ir šios šalies sportui. Jau kitais metais Lietuvos pašonėje numatytas pasaulio ledo ritulio čempionatas neramumų krečiamoje šalyje gali ir neįvykti.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) viceprezidentas Kalervo Kummola kalbėdamas per konferenciją Suomijoje pabrėžė, jog jo atstovaujama organizacija svarstys kitų metų pasaulio čempionato klausimą.

Baltarusija planetos pirmenybes turėtų rengti ne viena – be Minsko stipriausių pasaulio ledo ritulio komandų kovas priims ir Latvijos sostinė Ryga.

Visgi dabar Baltarusijos galimybės surengti prestižinį sporto renginį pakibo ant plauko.

K.Kummola atskleidė, jog IIHF vadovas Rene Faselis per artimiausias dvi savaites stebės situaciją Baltarusijoje ir nuspręs, ar verta imtis veiksmų dėl po mažiau nei 10 mėnesių numatyto turnyro, teigia Suomijos naujienų portalas „Ilta-Sanomat“.

„Kol kas dar nediskutavome apie šį klausimą, tačiau bendravome su Baltarusijos atstovu. Per pokalbį buvo akivaizdu, kad mūsų požiūriai į esamą situaciją nesutampa, – atskleidė K.Kummola. – Pasak jo, situacija yra gera, tačiau aš nežinau, ar mes galime pasitikėti Baltarusija. Dėl to konferencijoje ir iškėliau šį klausimą.“

„Scanpix“/AP nuotr./V.Putinas ir A.Lukašenka žaidė ledo ritulį
„Scanpix“/AP nuotr./V.Putinas ir A.Lukašenka žaidė ledo ritulį

Pasak suomio, baltarusiai, į ledo ritulio infrastruktūrą sukišę daugybę milijonų, pokalbiuose su IIHF atstovais siūlė nemaišyti sporto su politika, tačiau K.Kummola į tokį pasiūlymą žvelgia atsargiai.

„Nežinau, kur yra ta riba. Juk net ir olimpinėse žaidynėse yra buvę boikotų, pats Tarptautinis olimpinis komitetas yra priėmęs politinius žingsnius“, – kalbėjo K.Kummola.

IIHF nuogąstauja ne tik dėl politinės, bet ir dėl epidemiologinės situacijos Baltarusijoje.

Šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka vos prasidėjus COVID-19 pandemijai nekreipė dėmesio į perspėjimus, o tai kainavo didžiulius užsikrėtimų ir mirčių skaičius šioje valstybėje.

Primename, kad protestų banga Baltarusijoje prasidėjo po sekmadienį vykusių rinkimų, kurių rezultatus suklastojęs A.Lukašenka liko prezidento poste jau šeštajai kadencijai.

Tūkstančius permainų trokštančių baltarusių Minsko ir kitų miestų gatvėse pareigūnai jau kelias dienas malšina panaudodami jėgą.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas Baltarusijoje vyktų antrą kartą – pirmąsyk Minske stipriausios planetos komandos varžėsi 2014 metais.

Latvija taip pat jau turi čempionato organizavimo patirties – Rygoje jis vyko 2006-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius