Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltica“ ledo ritulininkai iškovojo pirmąją pergalę išvykoje

Vilniaus „Baltica“ komanda šeštadienį atvirojo Rusijos jaunimo ledo ritulio lygos (MHL) čempionato rungtynes Latvijos sostinėje 4:1 (0:0, 0:1, 4:0) laimėjo prieš „Prizma-Riga“. Pirmąsias rungtynes išvykoje žaidusi „Baltica“ iškovojo ir pirmąją pergalę.
„Baltica“ žaidėjai
„Baltica“ žaidėjai / Tomo Permino nuotr.

Po dvejų kėlinių rygiečiai pirmavo, bet per paskutiniąsias 20 žaidimo minučių „Baltica“ ritulininkai varžovams nepaliko jokių vilčių – ritulys latvių vartuose atsidūrė keturis kartus. Tai padarė Ilja Afanasjevas (45 min.), Richardas Pinka (55 min.), Aimas Fiščevas (56 min.) ir Borisas Rejžekas (56 min.).Po 4 žaistų rungtynių „Baltica“ iškovojo 9 taškus ir Vakarų divizione užima antrąją vietą.

Pirmajame kėlinyje šeimininkai „Baltica“ atakas stabdė pažeisdami taisykles. Arbitras iš Minsko Maksimas Sidorenka keturis kartus (3-ą, 9-ą 18-ą, 20-ą min.) Latvijos komandos žaidėjus dviem minutėms šalino iš aikštelės, bet mūsiškiams išnaudoti kiekybinės persvaros nepavyko.

Antrajame kėlinyje Lietuvos komanda ir toliau turėjo žaidimo persvarą. Du kartus Vadimas Chvolesas, pabėgęs nuo varžovų, atsidūrė akis į akį su latvių vartininku Henriu Ančiu, bet šio „nuginkluoti“ nepajėgė.

Antrojo kėlinio viduryje po dvi baudos minutes užsidirbo „Baltica“ legionieriai iš Slovakijos R. Pinka (29 min.) ir Borisas Rejžekas (30 min.), tačiau Vilniaus komandos vartų sargas Artūras Kuzmičius darbo bemaž neturėjo. 36 min. B.Rejžekas dar kartą buvo pašalintas iš aikštelės. Kai jau atrodė, jog pavyks apsiginti ir šįsyk, 38-ą minutę Rolandas Dietlavas „Prizma-Riga“ ekipą išvedė į priekį – 1:0.

„Baltica“ rezultatą išlygino 45-ą minutę, kai įvarčiu savo debiutą mūsų komandoje atžymėjo puolėjas I. Afanasjevas. Šios sėkmės iš karto išvystyti nepavyko, nes trečiojo kėlinio viduryje vėl keturias iš eilės minutes teko žaisti mažumoje (buvo pašalinti Arnoldas Bosas ir Romanas Pantiukovas).

Į priekį Lietuvos komandą  55-ą minutę išvedė  R.Pinka. Tai buvo persilaužimo momentas. 56 min. A. Fiščevo ir B.Rejžeko metimų ritulys dar du kartus atsidūrė rygiečių vartuose. Šiuos įvarčius vieną nuo kito skyrė 38 sekundžių (!)intervalas.

Dvikovai baigiantis tarp ritulininkų kilo muštynės ir iš abejų komandų buvo pašalinta po tris žaidėjus.

Sekmadienį ir antradienį „Baltica“ Latvijos sostinėje su „Prizma-Riga“ žais dar du mačus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius