Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltijos taurės varžybose Lietuvos kalnų slidininkai laukia savo valandos

Lietuvos kalnų slidininkai neliko tuščiomis Baltijos taurės varžybų Suomijoje pirmą dieną, bet kitose rungtyse tikisi sėkmingesnio pasirodymo.
Vėjas Strelčiūnas
Vėjas Strelčiūnas / Kalnuslidinejimas.lt

Vienintelis Lietuvos sportininkas, žengęs atsiimti prizo per Super-G rungties apdovanojimą – devynmetis Vėjas Strelčiūnas. Jis užėmė šeštąją vietą jauniausių berniukų grupėje.

Jau ketvirtus metus iš eilės Suomijos kalnų kurorte Suomutunturi, esančiame ant speigračio, vykstančiose Baltijos taurės varžybose prizininkais tampa šeši kiekvienos grupės arba absoliučios įskaitos lyderiai.

Greičiausioje ir pavojingiausioje – Super-G – rungtyje sportininkams antradienį papildomų sunkumų sukėlė ir nuolat kritęs sniegas. Nors atsirasti nelygumams ar duobėms neleido trasos lygintojai, nuolat slidėmis lyginę šlaitą, griuvimų neišvengta. O viena Latvijos slidininkė net atsidūrė medikų rankose.

Visiems startavusiems lietuviams pavyko sėkmingai pasiekti finišą – ir vaikų, ir jaunimo bei suaugusiųjų varžybose.

„Super-G – ne mūsų rungtis. Mes neturime galimybių jos treniruotis. Todėl daug daugiau tikimės slalomo milžino ir slalomo varžybose“, – neslėpė kalnų slidinėjimo treneris Audrius Santackas.

Lietuvoje Super-G varžybų ar pratybų neįmanoma surengti, nes nėra tinkamo ilgio šlaitų, o rengti treniruotes užsienyje – per brangu, nes šios rungties treniruotės gali vykti tik kitiems slidininkams uždarytoje trasoje. Todėl net mūsų šalies kalnų slidinėjimo lyderiai Super-G trasą įveikia vos po kelis kartus per metus.

Absoliučioje jaunimo, elito ir senjorų įskaitoje aukščiausiai iš lietuvių pakilo 15-metis Rokas Zaveckas. Jis užėmė 16-ąją vietą tarp 43 dalyvių, o jaunimo grupėje, kurioje jam teko varžytis ir su dvidešimtmečiais sportininkais, Rokas buvo devintas.

Antras tarp lietuvių absoliučioje įskaitoje netikėtai finišavo 35 metų Jurgis Janulionis. Jis buvo 26-tas. Senjorų grupėje Jurgio rezultatas – septintas.

Rimtai nesportuojantis J. Janulionis prieš varžybas juokavo, kad jam svarbiausia – aplenkti savo 10 metų vyresnį brolį Adomą. Šis tarp visų dalyvių liko 31-as.

Vaikų lenktynėse, kurių dalyviams teko įveikti kiek trumpesnę trasą, aukščiausiai iš mūsų šalies kalnų slidininkų pakilo 15-metis Kasparas Gudžius. Jis liko 17-tas bendroje įskaitoje, o tarp bendraamžių buvo 13-tas.  

Trečiadienį sportininkai varžysis slalomo milžino trasoje, ketvirtadienį – slalomo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius