-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bausmė už nenusiteikimą: „Baltica“ ledo ritulininkai pralaimėjo namuose

Gera pradžia, ne visuomet pusė darbo. Tuo įsitikino Vilniaus „Baltica“ ledo ritulininkai namie per atvirųjų Rusijos jaunimo pirmenybių rungtynes. Vilniaus klubas pirmavo prieš Rygos „Juniors“, bet pralaimėjo 2:4 (1:2, 0:1, 1:1). „Baltica“ patyrė antrąją nesėkmę čempionate.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Lietuvos komandos gretose pasižymėjo Andrejus Židkovas, išvedęs komandą į priekį, o trečiajame kėlinyje rezultatą sušvelnino Robertas Mikesas.Po varžybų „Baltica“ vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas savo auklėtiniams negailėjo karčių žodžių.

„Gerai sužaidėme pirmąsias penkerias minutes, po kurių mūsų ritulininkai turbūt pagalvojo, jog yra dideli meistrai. Komanda buvo skaudžiai nubausta už tai, jog žaidėjai psichologiškai nepasirengė rungtynėms. Antrasis kėlinys iš mūsų pusės buvo visiškai „tuščias“. Trečiajame atsirado viltis, bet ją greitai „užgesino“ dar viena klaida. Kartais šaltas dušas būna naudingas jaunai komandai. Šeštadienį per antrąjį mačą su „Juniors“ tikiuosi visiškai kitokio žaidimo“, – emocingai kalbėjo D.Medvedevas.

Rungtynių debiute po trumpos žvalgybos „Baltica“ ledo ritulininkai įsitvirtino svečių zonoje ir įmušė gana greitą įvartį. 7-ą minutę Andrejus Židkovas tiesiog sušaudė „Juniors“ vartininką Richardą Cimermanį.

Lietuvos komandos problemos prasidėjo tuomet, kai jų galima buvo laukti mažiausiai. Rygos komanda išlygino rezultatą rungtyniaudama ne visos sudėties.

Įvartis buvo gana atsitiktinis. 15-ą minutę Ritvaras Zonenbergas bandė perduoti ritulį komandos draugui, bet šis pataikęs į vilniečių gynėjo koją pakeitė kryptį ir atsidūrė vartuose. Priešpaskutinę kėlinio minutę „Baltica“ gynėjai R.Zonenbergą prie vartų paliko visiškai laisvą ir 18-metis puolėjas išvedė svečius į priekį. Prieš pat pertrauką vilniečių vartininkas Artūras Kuzmičius gelbėjo komandą po pavojingų varžovų metimų.

Per pirmąsias antrojo kėlinio minučių komandos keitėsi atakomis, bet greitai iniciatyvą perėmė svečiai. Kietai ir labai kibiai rungtyniavę latviai savo žaidimo pranašumą įvarčiu realizavo 36-ą minutę: Nikolajus Jelisejevas įš kelių metrų į vartus metė niekieno netrukdomas.

Trečiąjį kėlinį „Baltica“ ritulininkai pradėjo varžovų vartų šturmu. 46-ą minutę Robertas Mikesas po žaibiškos trijų žaidėjų kombinacijos išnaudojo kiekybinę persvarą.

Tačiau viltis išsigelbėti žlugo 54-ą minutę, kai būdamas už vartų nesėkmingai ritulį iš savo zonos bandė išmesti vilniečių vartininkas A.Kuzmičius: rygietis Edgaras Kulda ritulį pasiuntė iš esmės į tuščius vartus – 2:4.

Per šias varžybas „Baltica“ neatstovavo Arnoldas Bosas, nutaręs nutraukti kontraktą su Vilniaus klubu. 22-ejų metų puolėjas sakė, jog vyks rungtyniauti į Kazachstaną.

Po 7 žaistų rungtynių „Baltica“ turi 15 taškų ir MHL pirmenybių B grupės Vakarų divizione užima antrąją vietą. „Juniors“ sąskaitoje 10 taškų.

„Baltica“ su „Juniors“ Vilniuje susitiks dar du kartus. Šeštadienį ir sekmadienį rungtynių pradžia – 17 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius