Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be klubo likęs Dainius Zubrus ruošiasi ir toliau žaisti NHL bei svajoja apie Stenlio taurę

Ketvirtadienį oficialiai tapo aišku, jog vienintelis lietuvis stipriausioje planetos ledo ritulio lygoje NHL Dainius Zubrus ateinantį sezoną „New Jersey Devils“ komandos marškinėlių nevilkės. 37-erių metų puolėjas tapo neapribotu laisvuoju agentu ir laukia kitų komandų pasiūlymų.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Su klubu atsisveikino

Pastarąją savaitę už Atlanto sklandę gandai pasitvirtino. Naujojo Džersio ekipai Lietuvos ledo ritulininkas tapo nereikalingas. Klubo vadovai oficialiai kitiems NHL klubams siūlė išpirkti D.Zubraus sutartį, tačiau nei vienai kitai ekipai to nepadarius per 24 valandas, lietuvis tapo laisvuoju agentu.

Elektrėniškis su „velniais“ turėjo dar vienerius metus galiojančią 3,1 mln. dolerių vertės sutartį sutartį. Pagal taisykles klubas už likusius metus pagal sutartį privalės lietuviui sumokėti du trečdalius metų atlyginimo.

Naujojo Džersio komandoje D.Zubrus rungtyniavo nuo 2007–2008 metų sezono, o paskutinės jo trejų metų sutarties suma buvo 9,3 mln. dolerių.

Praėjusiame sezone lietuvis „Devils“ gretose sužaidė 74 reguliariojo sezono rungtynes, per kurias pelnė 4 įvarčius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Situacijos nedramatizuoja

Lietuvoje atostogaujantis D.Zubrus tokio „Devils“ žingsnio nedramatizavo. Ledo ritulininkas penktadienį Vilniuje surengė tradicinę spaudos konferenciją, kurioje pristatė savo paramą Lietuvos vaikų ledo ritulio lygos žaidėjams ir pasidalino mintimis apie ateitį.

„Po sezono klubo vadovai man žadėjo, jog liksiu komandoje, tačiau per visą šį laiką daug kas pasikeitė. Į klubą atėjo naujas generalinis vadybininkas Ray Shero, kuris pakeitė tris dešimtmečius klube praleidusį Lou Lamoriello.  Buvau nustebęs išgirdęs šį sprendimą, tačiau ką padarysi. Klubas nori suteikti galimybę jauniems žaidėjams ir aš tai puikiai suprantu. Manau, kad visa kas vyksta – į gera. Dabar tapau laisvu agentu ir galiu pats spręsti savo ateitį“, – situacijos nedramatizavo D.Zubrus.

– Ar bus sunku palikti Naująjį Džersį, kuriame jau esate giliai įleidęs šaknis?

– Sportininko gyvenimas toks. Naujajame Džersyje buvome pripratę. Sūnus labiausiai nusiminęs, kadangi teks keisti gyvenamąją vietą. Tačiau toks sportininko gyvenimas. Aštuonerius metus gyvenome ten, tačiau viskas keičiasi. Visgi kiekvienas komandos pakeitimas mano karjeroje buvo tik į gera. Esu nusiteikęs, kad taip pat bus ir šį kartą. Gerai, kad sprendimas padarytas dabar. Jei taip nuspręsta būtų sezono viduryje, susirasti naują klubą būtų kur kas sunkiau. Ruošiuosi ir toliau žaisti NHL, turiu jėgų. 

– Ar tai, jog nesate laimėję Stenlio taurės, yra papildomas akstinas tęsti karjerą?

– Žinoma, esu sužaidęs daug rungtynių ir tikrai norėčiau laimėti šį trofėjų. Pora kartų jau buvau labai arti šio tikslo, tačiau nepasisekė. Tikiuosi, jog ši svajonė vis dar gyva.

– Galbūt jau esate sulaukęs kokio nors pasiūlymo?

– Viskas dar labai šviežia. Žinoma, būtų buvę geriau tapti laisvu agentu birželį, kai komandos ieško laisvų agentų ir komplektuoja sudėtis. Tačiau esu ramus ir ieškausi naujo klubo Amerikoje. Pirmadienį išskrendu į Kanadą, pakalbėsiu su agentu ir žiūrėsime kaip bus.

– Galbūt geriau būtų grįžti į Europą ir gauti svarbesnį vaidmenį kuriame nors Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) klube?

– Nenoriu keliaut į Rusiją, noriu karjerą tęsti Šiaurės Amerikoje. Kadaise buvo pamąstymų pakeisti aplinką ir karjeros pabaigoje aplankyti kurią nors Europos šalį, tačiau nežinau kaip bus. Suprantu, kad grįžus į Europą būtų galima susirasti komandą, kurioje gaučiau daugiau minučių, tačiau noriu ir toliau likti Šiaurės Amerikoje ir rungtyniauti stipriausioje pasaulio lygoje.

– Oficialiai pranešta, kad Lietuva 2018 metais sieks surengti pasaulio ledo ritulio čempionatą, kuriame žodinį sutikimą dalyvauti davėte ne tik jūs, bet ir Darius Kasparaitis. Smagu būtų kartu sužaisti su Dariumi?

– Be abejo. Manau, kad ir Dariui būtų įdomu apsivilkti rinktinės marškinėlius ir kartu parungtyniauti. Rinktinei padėti visada norėjau ir, jei galėdavau, neatsisakydavau. Esu geros sportinės formos, todėl tikiuosi, kad 2018-ais dar tikrai žaisiu.

NHL lygoje – beveik du dešimtmečius

Savo karjerą NHL anuomet 18-metis D. Zubrus pradėjo 1996 metais – naujokų biržoje jį penkioliktuoju šaukimu pakvietė  „Philadelphia Flyers“.

Po trijų sezonų Filadelfijoje puolėjas rungtyniavo „Montreal Canadiens“, „Washington Capitals“ ir „Buffalo Sabres“ ekipose, kol galiausiai 2007 metais tapo „Devils“ komandos nariu.

Naujojo Džersio klubo sudėtyje puolėjas per 554 mačus pasižymėjo 87 įvarčiais bei 137 rezultatyviais perdavimais.

Iš viso D.Zubrus NHL čempionate sužaidė 1243 rungtynes, per kurias pelnė 225 įvarčius ir atliko 359 rezultatyvius perdavimus.

Sėkmingiausias puolėjui iš Lietuvos buvo 2006–2007 metų NHL čempionatas – 24 įvarčiai bei 36 rezultatyvūs perdavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius