Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė apie sportinę formą: „Nerimo tikrai yra“

Iki pirmų startų Sočio olimpinėse žaidynėse likus kiek mažiau nei mėnesiui penktame pasaulio biatlono taurės etape Ruhpoldinge (Vokietija) varžėsi ir keturi Lietuvos atstovai. Nors lietuviams iškovoti įskaitinių pasaulio taurės taškų nepavyko, Tomas Kaukėnas ir Natalija Kočergina pasiekė asmeninius taiklumo rekordus šaudydami keturių ugnies linijų varžybose.
Diana Rasimovičiūtė
Diana Rasimovičiūtė / LBF nuotr.

Moterų komandos narės greičiu nenustebino

Moterų 15 km asmeninėse lenktynėse tiek Diana Rasimovičiūtė, tiek N.Kočergina liko už 60-uko ribos bei nepateko į persekiojimą. Vos dvi baudos minutes „uždirbusiai“ N.Kočerginai atiteko 63 vieta, o šešiskart prašovusiai D.Rasimovičiūtei – 90-a. Pagal šliuožimo greitį lietuvaitės atitinkamai užėmė 70 ir 75 pozicijas.

„Buvo sunkoka, prieš varžybas apsinuodijau maistu, o gal kokį virusą pasigavau“, – kodėl nepavyko finišuoti greičiau, paaiškino N.Kočergina.

Biatlonininkė vos prieš savaitę kitame Vokietijos mieste Oberhofe vykusiame etape pasiekė geriausią karjeros rezultatą, sprinto rungtyje finišuodama 30-a.

Vienai iš olimpinių vilčių D.Rasimovičiūtei šis sezonas kol kas yra vienas iš nesėkmingiausių karjeroje. 29-erių biatlonininkė jau ketvirtose varžybose lieka antroje rikiuotės dalyje, o į geriausiųjų 90-uką (antrame pasaulio taurės etape ji liko 92-a) sportininkė nepateko pirmą kartą nuo 2005 metų.

„Nesėkmingų startų priežastys gali būti dvi – šaudymas arba greitis. Kalbant apie mane – viskas susidėjo į krūvą, o kodėl taip yra – sunku atsakyti“, – kalbėjo biatlonininkė.

„Aišku, nerimo ir panikos šiek tiek yra, o to neturėtų būti, – nerimavo D.Rasimovičiūtė. – Iki Sočio žaidynių jokių varžybų daugiau nebebus, tik kontrolinės treniruotės. Laukia treniruočių stovykla Obertiliache (Austrijos miestas, – aut. past.), bet būdama tokios sportinės formos tiesiai į aukštikalnes nevažiuosiu.“

Iš 40 šūvių – vos trys netaiklūs

Vis geresnius rezultatus pasaulio taurės varžybose rodo T.Kaukėnas. 23 metų Lietuvos biatlonininkas šeštadienį vykusiose 20 km asmeninėse lenktynėse tarp 102 dalyvių finišavo 55-as (2 baudos minutės) bei pirmą kartą šiame sezone iškovojo teisę startuoti persekiojimo rungtyje.

Jau kitą dieną persekiojime T.Kaukėnas buvo dar taiklesnis – prašovė tik vieną šūvį iš 20. Sportininkui pavyko aplenkti dešimt anksčiau startavusių varžovų bei užimti 45 vietą. Pagal persekiojimo laiką lietuvis būtų 36-as.

Kitas Lietuvos atstovas Karolis Zlatkauskas asmeninėse lenktynėse „uždirbo“ keturias baudos minutes bei užėmė 86 vietą.

Ketvirtadienį prasidėsiančiame šeštame pasaulio taurės D.Rasimovičiūtės ir T.Kaukėnas nestartuos. Trenerių sprendimu lietuvis ruošis sausio pabaigoje vyksiančiam Europos čempionatui, kuriame startuos visose distancijose.

Tvarkaraštis

Sausio 16 d., Ketvirtadienis

15:30 – Moterų 7,5 km sprintas

Sausio 17 d., Penktadienis

15:50 – Vyrų 10 km sprintas

Sausio 18 d., Šeštadienis

12:45 – Moterų 10 km persekiojimas

15:30 – Vyrų 12,5 km persekiojimas

Sausio 19 d., Sekmadienis

12:15 – Moterų 4x6 km estafetė

15:15 – Vyrų 4x7,5 km estafetė

Pastaba: varžybų laikas gali būti pakeistas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius