Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27 /13:51

Biatlonininkui Tomui Kaukėnui – pasaulio kariškių žiemos žaidynių sidabras

Bent jau žvirblis rankose – tokią mintį galima būtų pasakyti apie šiemet puikiai startuojantį mūsų šalies biatlonininką Tomą Kaukėną. Vos sidabro medalio 2014 metų Sočio olimpiadoje nelaimėjęs ir tik dėl blogo šaudymo 23-ias likęs T.Kaukėnas ketvirtadienį Suomijos Sodankiulės mieste vykstančiame planetos kariškių žiemos sporto čempionate vis dėlto pasidabino sidabru.
Tomas Kaukėnas
Tomas Kaukėnas / Alfredo Pliadžio nuotr.

52-ame pasaulio kariškių (CISM) žiemos sporto čempionate 23 metų Lietuvos biatlonininkas sidabro medalį iškovojo vyrų 10 km sprinto rungtyje.

Lietuvis distanciją įveikė per 25 min. 04,1 sek. ir 22,1 sek. nusileido tik olimpiniam čempionui prancūzui Martinui Fourcade'ui iš Prancūzijos. Nugalėtojas dvejuose šaudymo ruožuose pataikė į visus taikinius, o T.Kaukėnas suklydo kartą.

– Pasaulio kariškių žaidynėse susirinko daug elitui priklausančių sportininkų. Ar tikėjotės, kad galite būti tarp prizininkų?

– Netikėjau. Net neanalizavau protokolo ir nežinojau, kas dalyvaus. Per treniruotę mačiau, kad atvažiavo daug stiprių sportininkų, bet apie tai negalvojau.

– Papasakokite, kaip sekėsi trasoje.

– Pradėjau labai ramiai, nes iš starto iššliuožus yra pakilimas, nors nestatus, bet ilgas, todėl nesistengiau nuo pat pradžių greitai šliuožt. Gulint sušaudžiau be klaidų ir man išvažiuojant iš šaudyklos kaip tik startavo Alexanderis Osas (Norvegijos biatlonininkas, pasaulio čempionatų prizininkas – aut. past.). Su juo šliuožiau visą antrą ratą. Kadangi jo tempas buvo pakankamai greitas, todėl iš paskos važiuoti buvo gerai.

Antrame šaudyme nepataikiau paskutinio šūvio ir iššliuožiau vėl kartu su A.Osu. Su juo važiavau iki paskutinio nusileidimo, kuris veda į finišą. Ten norvegą aplenkiau, nes jis šliuožė į šaudyklą, o man reikėjo finišuoti.

– Neapmaudu, kad būtent paskutinis šūvis buvo netikslus?

– Apmaudu... Viskas buvo taip gerai, tikėjausi aš jį pataikyti, bet kaip atsitiko, taip atsitiko. Ir taip viskas labai gerai gavosi.

– Paskutiniame pasaulio taurės etape nebuvote geriausios sportinės formos, nes sirguliavote. Ar dabar savijauta buvo gera?

– Dabar gerklės jau neskaudėjo, tik su keliu turiu problemų. Vis tik tas netrukdė šliuožt. Kelionėje iš Oslo (ten vyko paskutinis pasaulio taurės etapas – aut. past.) pailsėjau, po to sugebėjau padaryti treniruotę, kokią ir turėjau atlikt prieš varžybas. Šiandien savijauta buvo gera, bet kada šliuožiau, nejaučiau, jog būtų labai gera sportinė forma. Vis dėlto rezultatas parodė, jog ji buvo.

– Ar tai buvo paskutinės sezono varžybos?

– Manau, kad taip.

Trečias finišavo austras Simonas Ederis, nuo lietuvio atsilikęs beveik 12 sek. – 25 min. 16 sek.

Be T.Kaukėno, čempionate kovojo ir dar vienas mūsų šalies atstovas – Karolis Dombrovskis, kuris užėmė 25-ąją vietą (27 min. 14,1 min.). Iš viso dėl medalių varžėsi 60 sportininkų.

Tarptautinės sporto organizacijos CISM organizuojamuose kariškių čempionatuose Lietuvos kariuomenė dalyvauja nuo 1994 metų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius