-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biatlono rinktinės lyderis įvertino pasaulio čempionato startą: „Nedžiugina“

Lietuvos biatlonininkai pasaulio čempionatą, vykstantį Moravijos Nove Meste (Čekija), pradėjo 17 vieta mišrios estafetės rungtyje.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Dmytro Yevenko nuotr.

Aukščiau šioje rungtyje per visą istoriją lietuviai yra finišavę tik sykį – 2020-ųjų planetos pirmenybėse užėmę 16 poziciją.

Nors iki pakartoto rekordo trūko nedaug, rinktinės lyderis Vytautas Strolia neliko patenkintas nei užimta vieta, nei asmeniniu pasirodymu.

Jam, Maksimui Fominui, Lidijai Žurauskaitei bei Natalijai Kočerginai pavyko pranokti 8 šalių varžovus, rašo Lietuvos biatlono federacija.

– Lietuvos komanda tik vieną kartą istorijoje yra patekusi į pasaulio čempionato mišrių estafečių rungties 16-uką. Kaip vertinate šiandienos 17-ąją vietą? – biathlonltu.com paklausė V.Strolios.

– Planas minimum buvo 16-ukas, 15-ukas, tad negaliu sakyti, kad esu patenkintas. Bendras rezultatas po finišo nėra džiuginantis, nes tikslai buvo kitokie. Asmeniškai irgi nepasakyčiau, kad viskas buvo liuks, nepataikyti šūviai kainavo nemažai laiko.

– Prieš čempionatą daug kalbėta apie trasą: ji ir šlapia, ir apledėjusi. Ar sudėtinga šioje trasoje rodyti greitį?

– Trasa sudėtinga, slydimo nėra. Šlapias sniegas, bet visiems vienodas. Tiesiog vieniems tokios sąlygos labiau į naudą, kitiems – mažiau. Nieko nepadarysi, visą laiką būna savų pliusų, savų minusų, tiesiog reikia prisitaikyti, važiuoti taip, kaip yra, nes visiems vienodai.

– Ar yra specifinių sudėtingesnių vietų trasoje?

– Viskas kaip ir normaliai, tikrai nėra, kad būtų tragedija. Aišku, visoj trasoj būna, kad pralenda lazdos ir labai lengvai galima sulaužyti, kas šiandien nutiko ir Maksimui pakilimo metu. Tiesiog įkišo į lazdą į skylę, nespėjo ištraukti ir nulūžo galas – tada reikėjo keisti. Šis dalykas gali dažnai pasitaikyti, bet čia visiškai sėkmės, nesėkmės variantas.

– Po Europos čempionato praėjo vos pusantros savaitės. Kaip atrodė tas laikotarpis iki pasaulio čempionato?

– Namie pabuvau 2-3 dienas, tada pervažiavome į Ignaliną, kur padarėme 3 dienas visai gerų treniruočių. Po to, savaitgalį, atkeliavome į Čekiją. Gana gerai laikas praėjo namie, gavosi ir pailsėti, ir pasitreniruoti, tai iš tikrųjų tuo laikotarpiu visai patenkintas.

– Čekai žada rekordinį žiūrovų skaičių pasaulio čempionate. Ar jaučiasi ta atmosfera, kad čia yra ypatingiau?

– Jau ir šiandien, atrodo tokios vidury savaitės varžybos, tų žiūrovų ir triukšmo buvo labai daug. Plius čia stadionas, tos tribūnos, turi tikrai gerą akustiką. Pas juos triukšmas neeilinis, todėl įsivaizduoju, kad savaitgalį turėtų būti super palaikymas tiek čekams, tiek kitų šalių sportininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius