-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionatą baigė sėkmingai: abi biatlonininkų estafetės – tarp 10 pajėgiausių Europoje

Osrblėje (Slovakija) pasibaigęs Europos biatlono čempionatas lietuviams buvo sėkmingas. Praėjusiais metais vykusiose žemyno pirmenybėse mūsiškiai džiaugėsi 20-ąja Karolio Dombrovskio pozicija asmeninėse lenktynėse bei 10 vieta mišrių estafečių rungtyje, tuo tarpu Slovakijoje Lietuvos biatlonininkai individualiai į 20-uką prasibrovė net keturis kartus (aukščiausia pozicija – Lidijos Žurauskaitės 7-oji). Sėkmė lydėjo ir abi estafetės komandas, kurioms pavyko finišuoti pajėgiausiųjų dešimtukuose.
Vytautas Strolia, Judita Traubaitė, Natalija Kočergina, Tomas Kaukėnas
Vytautas Strolia, Judita Traubaitė, Natalija Kočergina, Tomas Kaukėnas / Indrės Bagdonaitės nuotr.

Sekmadienį vykusios mišrios estafetės lenktynės klostėsi tarsi amerikietiški kalneliai, tačiau Lietuvos kvartetui – Tomui Kaukėnui, Vytautui Stroliai, Juditai Traubaitei ir Natalijai Kočerginai – pavyko iškovoti 8 vietą tarp 25 ekipų.

Baudos ratą šaudydamas stovint „uždirbęs“ T.Kaukėnas pirmą etapą perdavė 15-as. Antrajame V.Strolia fiksavo net antrąjį laiką, komandą kilstelėjęs į 7 poziciją. Šaudymas stovint nebuvo sėkmingas J.Traubaitei, tad lietuviai prieš paskutinį etapą rikiavosi 12-i, nuo išsvajoto aštuntuko atsilikdami 1 min. 8,1 sek.

Vis dėlto 14 sezoną aukščiausio rango biatlono varžybose dalyvaujanti N.Kočergina išnaudojo savo patirtį. Pučiant gūsingam vėjui pirmojo jos šaudymo metu, mūsiškę lenkusios varžovės iš Latvijos, Suomijos, Slovakijos ir Ukrainos buvo itin netaiklios, tuo tarpu visaginietei užversti visiems taikiniams pakako vos vieno papildomo šovinio.

„Prieš ateinant į startą treneris informavo, kad pasikeitė vėjas ir reikia padaryti pataisymą. Prisišaudėme vėjui pučiant iš dešinės, o per šaudymą gulint priešingai – jis buvo iš kairės. Padariau pataisymą į kairę ir susitvarkiau – sprendimas buvo teisingas, – komentavo N.Kočergina. – Galiu taip pasakyti, kad kai dalyvauju estafetėse, visada jaučiu laisvumą. Žinau, kad yra trys papildomi šoviniai ir mintis apie tai ramina. Asmeninėse varžybose atsiranda papildomų minčių, užsiciklinu ant tų šūvių.“

N.Kočergina prisipažino, kad apie užimamą poziciją sužinojo tik finišo tiesiojoje.

„Nekėliau tikslo patekti į aštuntuką, net nežiūrėjau, kaip vyksta varžybos. Kai Judita perdavė estafetę, nežinojau pozicijos, o kad esu 12-ta pamačiau tik tada, kai atvykau į pirmą šaudymą. Paskutiniame rate taip pat nežinojau savo vietos. Treneriai sakė, kad ukrainietė už manęs atsilieka 20 sekundžių, o varžovė prieš – lenkia 20 sekundžių.

Stengiausi nemažinti greičio, nes posūkiuose visko gali atsitikti, kažkas į mane įvažiuos, kažkur nugriūsiu ar dar kažkas nutiks. Poziciją sužinojau, kai įvažiavau į finišo zoną, pasitinkant komandos draugams. Ar džiaugiuosi 8 vieta? Taip, taip, taip!”, – džiaugėsi 38-erių biatlonininkė.

Beje, savo etape N.Kočergina pademonstravo 5 laiką tarp visų dalyvių.

Europos čempionais tapo Norvegijos ketveriukė, 14,6 sek. pranokę prancūzus ir 53,8 sek. – italus. Pastarieji vieninteliai iš visų lenktynėse dalyvavusių komandų išvengė baudos ratų. Lietuvos ekipa suko du ratus bei panaudojo 10 papildomų šovinių, o nugalėtojams pralaimėjo 3 min. 46,1 sek.

Vienetų mišrių estafečių rungtyje Maksimas Fominas ir Lidija Žurauskaitė užėmė 10 vietą. M.Fominas užvertė 20 taikinių iš tiek pat galimų, tuo tarpu L.Žurauskaitė „uždirbo“ vieną baudos ratą ir panaudojo 5 papildomus šovinius.

Lenktynėse triumfavo švedų duetas, kurie 13,9 sek. aplenkė norvegus bei 43,9 sek. – austrus. Lietuvos atstovai čempionams nusileido 2 min. 26,6 sek.

Poilsis po Europos čempionato lietuviams bus trumpas: jau vasario 7-18 dienomis Nove Mesto (Čekija) vyks pasaulio biatlono čempionatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius