-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Kliševičius po nesėkmės pasaulio čempionate: „Reikės mokytis greitai keistis slides“

Šeštadienį Lahtyje vykstančiame Pasaulio slidinėjimo čempionate vyko skiatlono varžybos.
2017 m. pasaulio slidinėjimo čempionatas: skiatlono varžybos.
2017 m. pasaulio slidinėjimo čempionatas: skiatlono varžybos. / Donato Lazausko nuotr.
Temos: 1 Slidinėjimas

Moterų grupėje nugalėjo norvegė Marit Bjoergen, trasoje užtrukusi 37 min. 57,5 sek. ir 4.8 sek aplenkusi suomę Kristą Parmakoski. Bronzos apdovanojimą iškovojo švedė Charlotte Kalla (+32,0).

Moterų grupėje startavo 50 slidininkių, turėjusių įveikti 7,5 kilometro klasikiniu ir 7,5 kilometro laisvu stiliumi.

Į vyrų skialtono startą stojo 66 slidininkai, turėję įveikti 15 kilometrų klasikiniu ir 15 kilometrų laisvu stiliumi trasą.

Intriga varžybose nutrūko paskutinėje įkalnėje, kur lūžo norvego Martino Johnsrudo Sundby lazda. Kartu su norvegu važiavęs rusas Sergejus Ustiugovas išnaudojo situaciją ir iškovojo pasaulio čempiono titulą. Rusas trasoje užtruko 1 val. 9 min. 16,7 sek. ir 6,7 sekundės aplenkė sidabro medalį iškovojusį Martiną Johnsrudą Sunby ir trečioje vietoje likusį norvegą Finną Haageną Kroghą (+31,8).

Lietuviams skiatlono varžybos susiklostė nesėkmingai. Po ligos neatsigavęs Lukas Jakeliūnas po dviejų įveiktų ratų nebetęsė varžybų, o devyniolikmetis Deividas Kliševičius lyderių buvo aplenktas ratu.

Deividas Kliševičius: „Teisėjų buvau sustabdytas 22 kilometre, kai lyderiai jau artėjo prie manęs ir kartu važiavusio ukrainiečio. Varžybų ratas trumpas, tik 3,75 kilometro, tad buvo sunku neprisileisti lyderių. Reikėjo šliuožti bent porą minučių greičiau, kad būtų leidę pabaigti trasą.

Žinoma, nesu patenkintas rezultatu, bet gavau patirties, pamačiau kaip važiuoja pasaulio lyderiai ir kiek dar daug man trūksta. Rengiantis tokiai trasai reiktų daryti žymiai daugiau ilgų treniruočių. Taip pat mokytis greitai keistis slides (red. įveikus pusę distancijos slidininkai keičiasi slides ir lazdas: iš klasikinio stiliaus į laisvo). Skiatloną važiavau tik antrą kartą karjeroje ir nepavyko sklandžiai pasikeisti inventoriaus.

Man dar liko paskutinės varžybos čempionate (red. 15 km klasikiniu stiliumi), reikia gerai pasilsėti ir garbingai sustartuoti ten.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius