-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Zubrus apie Mantą Armalį: „Jis turi puikų šansą įsitvirtinti NHL“

Lietuvos ledo ritulio rinktinės vartininkas 23-ejų Mantas Armalis tapo trečiuoju lietuviu, pravėrusiu NHL duris. „San Jose Sharks“ klubas pirmadienį paskelbė, jog pasirašė kontraktą su lietuviu vartininku, žaidusiu Švedijos čempionate.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį sezoną M.Armalis Švedijos elito lygoje sužaidė 34 rungtynes, per kurias atrėmė 91,8 procento visų metimų. Tai buvo šeštas rodiklis visoje lygoje.

Apie M.Armalio perėjimą į NHL gerai informuotas buvo kitas „Sharks“ klubo lietuvis Dainius Zubrus, kurio nuomonės klausė klubo atstovai.

„Klube vartininkų treneriu dirba švedas Johanas Hedbergas, su kuriuo žaidėme „Devils“ prieš keletą metų. Teko šnekėti apie Mantą su juo, su kitais klubo atstovais, kurie klausė manęs, ar pažįstu žaidėją. Mantas turi puikų šansą įsitvirtinti NHL ir dabar viskas jo rankose“, – hockey.lt sakė D.Zubrus.

J.Hedbergas Švedijoje turi pažįstamą skautą, kuris senokai stebi Manto žaidimą šioje šalyje.

Plungėje gimęs, tačiau nuo kūdikystės su tėvais į Švediją persikėlęs M.Armalis taps tik trečiuoju NHL lietuviu po D.Zubraus ir Dariaus Kasparaičio.

Pasirašęs kontraktą M.Armalis grįžo į Švediją, tačiau į Lietuvą, kur jis buvo laukiamas rinktinės stovykloj, Manto kelias šį pavasarį nepasuks. Tiek Mantas, tiek klubo atstovai pageidavo, jog artėjantį pasaulio čempionatą vartininkas praleistų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Armalis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Armalis

„Jei pavyks pasirašyti kontraktą, nesinorėtų rizikuoti galimybe žaisti NHL. Todėl ateinantį pasaulio čempionatą tektų praleisti. Juk tai nerealus šansas žaisti su stipriausiais pasaulio ledo ritulininkais“, – prieš kontrakto pasirašymą hockey.lt sakė M.Armalis.

Ateinantį pasaulio čempionatą tektų praleisti. Juk tai nerealus šansas žaisti su stipriausiais pasaulio ledo ritulininkais

„Puikiai suprantame Manto pasirinkimą. Jam reikia įsitvirtinti NHL ir deramai tam pasiruošti. Nesinorėtų, jog tokiame svarbiame gyvenimo taške žaidėjas patirtų traumą ir tektų atsisveikinti su galimybe žaisti NHL. Ateityje M.Armalis mums padės dar ne kartą, dabar svarbiausia užsirekomenduoti ir įsitvirtinti NHL. Šį čempionatą mes išsiversime be Manto, kuriam linkime pasiekti tikslą“, – apie vartininko netektį rinktinėje sakė vyriausiasis treneris Berndas Haake.

Liepos mėnesį M.Armalis prisijungs prie „Sharks“ naujokų stovyklos, kurioje turės galimybę pademonstruoti savo sugebėjimus klubui. Pasirašęs sutartį su klubu, praėjęs medicininį patikrinimą, išmatuotas būsimos ekipiruotės dydžiams M.Armalis debiutui NHL toliau ruošis pagal individualų planą Europoje.

Tai didžiulė netektis balandžio 17-23 dienomis Kroatijoje žaisiančiai rinktinei. M.Armalis tapo geriausiu 2015 metų čempionato IB diviziono Nyderlanduose vartininku, 2014 metais buvo pripažintas geriausiu rinktinės žaidėju.

M.Armalis Lietuvos rinktinių spalvas gina nuo pat 2009 metų, kuomet debiutavo Lietuvos U-18 rinktinėje ir nuo to laiko nepraleido nė vieno čempionato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius