-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dainius Zubrus: „Nemanau, kad mano karjera jau baigiasi“

Dėl Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) prasidėjusio lokauto atradęs laisvo laiko dviem savaitėms į gimtinę sugrįžti 34-erių metų Naujojo Džersio „Devils“ (JAV) klubo puolėjas Dainius Zubrus dar nelinkęs galvoti apie ledo ritulininko karjeros pabaigą.
Į Lietuvą grįžusio Dainiaus Zubraus laukė keli siurprizai
Dainius Zubrus / Luko Balandžio nuotr,

„Nemanau, kad mano karjera jau baigiasi. Noro treniruotis bei ruoštis kiekvienam naujam sezonui užtenka. Keli praėję metai buvo sunkesni – traumos bei operacijos. Praėjusiame sezone jaučiausi gerai ir nepraleidau nė vienerių NHL rungtynių. Mano amžiuje tai tikrai geras rezultatas“,- antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo 1996 metais karjerą NHL pradėjęs D. Zubrus, kuriam dar teko rungtyniauti Filadelfijos „Flyers“, Monrealio „Canadiens“, Vašingtono „Capitals“ ir Bafalo „Sabres“ komandose.
 
Per 15 sezonų pajėgiausioje pasaulio lygoje lietuvis sužaidė 1065 rungtynes, per kurias pelnė 206 įvarčius bei atliko 333 rezultatyvius perdavimus.
 
„Šiemet pralaimėjimas Stenlio taurės finale Los Andželo „Kings“ klubui buvo skaudesnis. Prieš 15 metų man buvo vos aštuoniolika ir maniau, jog su „Flyers“ NHL finale žaisime kasmet“, – puolėjas palygino pirmąjį bei antrąjį kartus, kuomet su komanda teko žaisti čempionato finale.

Luko Balandžio nuotr,/Į Lietuvą grįžusio Dainiaus Zubraus laukė keli siurprizai
Luko Balandžio nuotr,/Į Lietuvą grįžusio Dainiaus Zubraus laukė keli siurprizai


 Pasak D. Zubraus, penkis sezonus praleidus „Devils“ gretose nėra ypatingo noro keisti klubą ir ieškoti laimės svetur. „Pripratau prie „Devils“. Čia patinka ir mano šeimai. Dabar turiu galvoti ne tik apie save, bet ir šeimą“, – sakė jis.
 
Naujojo Džersio klubo puolėjas nėra linkęs skubėti bei dėl prasidėjusio NHL lokauto rinktis klubą Europoje.

„Pats nesu apsisprendęs. Daug ką reikia apsvarstyti. Ateinantis sezonas su „Devils“ man pagal kontraktą paskutinis. Aš dar truputėlį palauksiu, neskubėsiu rinktis klubo, kur žaisti. Kalbos (derybos – BNS) vyksta. Jei patirčiau traumą, o NHL lokautas baigsis sausyje – ką tuomet darysiu?“, – atviravo D. Zubrus.

„Devils“ klubo puolėjui staigmena spaudos konferencijoje tapo tai, jog jį Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) taryba patvirtino kandidatu į Lietuvos ledo ritulio rinktinę, kuri Vengrijos sostinėje Budapešte lapkričio 8-11 dienomis įvyksiančiame G grupės atrankos turnyre kovos dėl kelialapio į 2014 metų Sočio (Rusija) žiemos olimpines žaidynes.

„Visko gali būti. Gal ir atvažiuosiu pažaisti. Man reikia daug ką apsvarstyti ir viską pasverti. Šiuo metu aš neatsisakau žaisti už Lietuvos rinktinę“,- tvirtino Naujojo Džersio „Devils“ klubo puolėjas.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius