Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dainius Zubrus turi naują komandos draugą – 41-erių veteraną Jaromirą Jagrą

„New Jersey Devils“ klubas, kuriame žaidžia Lietuvis Dainius Zubrus, įsigijo 41-erių metų legendinį Čekijos ledo ritulininką Jaromirą Jagrą.
Jaromiras Jagras
Jaromiras Jagras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Jaromiras Jagras

Su čeku „Devils“ komanda sudarė vienerių metų sutartį, kurios vertė, spėjama siekia apie 2 mln. JAV dolerių, o ledo ritulininkas dar tiek pat galės uždirbti iš priedų.

Nuo 16-os metų profesionaliai ledo ritulį žaidžiantis čekas per karjerą NHL lygoje iš viso yra pelnęs 681 įvartį ir surinkęs 1688 taškus.

1998 – 1999 metų naudingiausias NHL lygos žaidėjas praėjusį sezoną žaidė „Dallas Stars“ ir „Boston Bruins“ ekipose, kuriose per 45 reguliaraus sezono rungtynes įmušė 16 įvarčių ir surinko 35 taškus. „Bruins“ ekipoje atkrintamosiose varžybose J.Jagras surinko dešimt rezultatyvių perdavimų.

„Nėra daug komandų, kurioms reikalingas 41-erių metų puolėjas. Ieškojau komandos, kurioje galėčiau žaisti ir man pasisekė“, – teigė čekų ledo ritulio legenda.

41-erių metų sportininkas karjerą pradėjo Čekijos klube „Kladno“, į kurį buvo sugrįžęs ir pernai per NHL lokautą. NHL lygoje puolėjas yra rungtyniavęs „Pittsburgh Penguins“, „Washington Capitals“, „New York Rangers“, „Philadelphia Flyers“, „Dallas Stars“, „Boston Bruins“ komandose, o 2008 – 2011 metais žaidė Omsko „Avangard“ gretose.

Čekas NHL lygą su „Penguins“ yra laimėjęs du kartus, 12 kartų sportininkas buvo išrinktas į NHL „Visų Žvaigždžių“ komandą, o su Čekijos rinktine 1998 metais tapo olimpiniu čempionu.

Su „Devils“ klubu sutartį trims metams neseniai pratęsė D.Zubrus, tačiau komanda prarado karjerą NHL lygoje baigusį rusą Ilja Kovalčiuką.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius