Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dariui Kasparaičiui – geriausio pasaulyje titulas

Pirmą kartą oficialiose rungtynėse Lietuvos rinktinės aprangą apsivilkęs legendinis ledo ritulininkas 45 metų Darius Kasparaitis tapo pirmuoju ESPN laureatu. 
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / nuotr. Alfredo Pliadžio

Portalas ESPN.com nusprendė kiekvieną antradienį rinkti geriausią pasaulio žaidėją ar vartininką, žaidžiantį bet kurioje planetos lygoje ar komandoje, nepriklausomai nuo jos lygio. Siūlyti kandidatus gali kiekvienas. Anot ESPN.com, statistika nėra esminė sąlyga norint patekti tarp nominuotojų.

Praėjusios savaitės titulą nuspręsta skirti D.Kasparaičiui. Kiti pretendentai buvo įvairių Šiaurės Amerikos lygų ir komandų žaidėjai.

ESPN.com rašo:

Neskubėkite reguliuoti savo ekrano. Jūs išties skaitote 2017 m. ledo ritulio istoriją apie Darių Kasparaitį.

45 metų buvęs NHL gynėjas, pastarąjį kartą žaidęs lygoje 2006-2007 m. „New York Rangers“ klube, penktadienį apsivilko Lietuvos rinktinės aprangą rungtynėse su Estija ir pelnė įvartį bei atliko du rezultatyvius perdavimus. Jis įgyvendino ilgametę savo svajonę atstovauti savo šaliai tarptautinėse varžybose, anksčiau atstovavęs Rusijai tarptautinėse varžybose. Jo tikslas – žaisti pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyre 2018 m. balandį Kaune.

Ir pažiūrėkite į jį! Pelnęs tris taškus per 7:2 laimėtas rungtynes su Estija, D.Kasparaitis po mačo sakė: „Aš nesu čia tam, kad pelnyčiau įvarčius, aš čia tam, kad žaisčiau gynyboje... Jaučiuosi puikiai. Jau senokai buvau žaidęs. Pirmiausia, komanda laimėjo. Smagu matyti save čia ir jausti, kad dar galiu žaisti šiame lygyje. Jei sveikata leis ir išliks aistra žaidimui, darysiu tai ir toliau.“

Paskelbęs, kam skiria titulą, ESPN.com parašė:

„Vaikinui jau 45-eri ir jis tęsia svajonės įgyvendinimą su Lietuvos rinktine. Net jeigu jis yra 243 dienomis jaunesnis negu Jaromiras Jagras, jis nusipelnė pagarbos, nes be vargo įveikė visą tarptautinį turnyrą. Jeigu jis galėjo pasikeisti, mes visi galime pasikeisti. Sveikiname, Dariau, tu esi geriausias praėjusios savaitės ledo ritulininkas.

Sveikiname, Dariau Kasparaiti: tu esi geriausia pasaulio ledo ritulininkas, bent jau šią savaitę“.

D.Kasparaitis Lietuvos rinktinėje debiutavo praėjusią savaitę Klaipėdoje vykusiame tarptautiniame turnyre „Crowns Baltic challenge cup 2017“, kuriame lietuviai įveikė estus ir ukrainiečius, bet pralaimėjo latviams.

Jis pateko į Lietuvos ledo ritulio istoriją ne tik kaip pirmas olimpinis čempionas, atstovavęs mūsų šalies nacionalinei komandai, bet ir kaip vyriausias žaidėjas, pelnęs įvartį debiutinėse rungtynėse rinktinėje.

„Buvo labai malonu sužaisti Lietuvos rinktinėje ir dar pelnyti įvartį. Bandžiau laikyti ašaras, kai grojo Lietuvos himnas. Vis dėlto man ilgai reikėjo to laukti. Puikiai žinau Lietuvos himną, bet man anksčiau nebuvo galimybės jį sugiedoti ant ledo“, – po rungtynių su estais prisipažino 45 metų sportininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius