Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojo slalomo trasoje – sporto žurnalistų kova

Lietuvos sporto žurnalistai pratęsė tradiciją – pasaulio kalnų slidinėjimo čempionato metu patys stojo ant slidžių.
Paulius Cubera
Paulius Cubera / Tomo Gaubio nuotr.

Stipriausi Lietuvos kalnų slidininkai Vasario 16-ąją sutiko didžiojo slalomo rungties trasoje Sankt Morice (Šveicarija) vykstančiame pasaulio čempionate. O Nepriklausomybės dienos išvakarėse didžiojo slalomo varžybose Liepkalnio žiemos trasoje Vilniuje jėgas išbandė Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) nariai ir jų bičiuliai. Kai kuriems jų tai buvo debiutas sportinėje trasoje su profesionalia laiko matavimo įranga.

„Smagu, kad mūsų sporto šaka įtraukia vis daugiau žmonių, jų gretos kasmet auga. Ir su sporto žurnalistais jau ne pirmą kartą susitinkame ant kalno. Didžiausi entuziastai ryžtasi kartu su nuolat besitreniruojančiais sportininkais išbandyti kalnų slidinėjimą ne tik kaip laisvalaikio pramogą, bet ir kaip sportą“, – teigė kartu su LSŽF sporto žurnalistų varžybas rengusios Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos (LKSF) generalinis sekretorius Andrius Grigaras.

LSŽF varžybose įveikti LKSF atstovų pastatytą didžiojo slalomo trasą ryžosi penkiolika dalyvių. Vieni lenktyniavo kalnų slidėmis, kiti – snieglente.

Absoliučiai geriausią rezultatą per du nusileidimus pasiekė portalo sportas.info ir laikraščio „Sportas“ vyriausiasis redaktorius Marius Grinbergas. Antrąją vietą tarp kalnų slidininkų užėmė portalo lrytas.lt redaktoriaus pavaduotojas Remigijus Kazilionis, trečiąją – 15min.lt sporto žurnalistas Paulius Cubera. Snieglentininkų įskaitoje greičiausias buvo viešųjų ryšių specialistas Rytis Sabas, antras – futbolo.tv komentatorius Ervinas Kvitkauskas. Moterų grupėje čempionės titulas atiteko Gundai Sabaitei.

Nugalėtojams ir prizininkams LSŽF prezidentas Tautvydas Vencevičius įteikė renginio rėmėjų – „Laukinis sportas“ , „Hummel“ ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prizus.

„Žinote, vakar artėjant vakarui net negalėjau pagalvoti, kad kalnų slidinėjimas man patinka daug labiau, nei futbolo žiūrėjimas“, – po varžybų savo „Facebook“ paskyroje parašė pirmą kartą sportine trasa važiavęs radijo stoties M-1 sporto žinių vedėjas Rimas Mauricas.

Liepkalnio žiemos trasų šeimininkai jau antrą kartą suteikė žurnalistams galimybę išbandyti kalnų slidinėjimo subtilybes. 2015 metais, taip pat pasaulio čempionato metu, vyko paralelinio slalomo varžybos, o tuos, kurie pirmą kartą ryžosi stoti ant slidžių, mokė LKSF ir „Žiemos akademijos“ atstovai.

Liepkalnio slidinėjimo centre šį sezoną netrūksta varžybų. Sausio pradžioje trasoje lenktyniavo net 60 vaikų, vasario 19 d. visi norintys išbandyti jėgas slalomo rungtyje kviečiami į „Atomic taurės 2017“ varžybas ir Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių pirmenybių ketvirtąjį etapą, netrukus čia tarpusavyje tradiciškai rungsis architektai.

Šį sezoną Liepkalnio trasose ne kartą treniravosi ir šiuo metu pasaulio čempionate Šveicarijoje dalyvaujantys 2014 m. Sočio olimpiečiai Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius