Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Energijai-Orakului“ skirtas techninis pralaimėjimas, Lietuvos ledo ritulio taurė atiteko Elektrėnų SCP

Už pereinamųjų rungtynių dėl teisės atstovauti Lietuvai Kontinentinėje ledo ritulio taurėje reglamento nesilaikymą Elektrėnų „Energijai-Orakului“ skirtas techninis pralaimėjimas 0:5 ir 150 Lt bauda – nusprendė Nacionalinė ledo ritulio taryba, išnagrinėjusi Elektrėnų SCP protestą. Tokios sankcijos numatytos rungtynių reglamente.
Rungtynių akimirkos
Rungtynių dėl teisės atstovauti Lietuvai Kontinentinėje taurėje nugalėtoju buvo paskelbtas SCP klubas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių dėl teisės atstovauti Lietuvai Kontinentinėje taurėje nugalėtoju buvo paskelbtas SCP klubas. NLRL taryba patvirtino, jog pagal savo įgaliojimus ir savo kompetencijos ribose išnagrinėjo SCP komandos protestą, rašo hockey.lt.

Kuri komanda atstovaus Lietuvai Kontinentinėje taurėje turėtų spręsti Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF), kuri yra tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) narė. Būtent IIHF organizuoja Kontinentinę taurę, o komandą į ją deleguoja LLRF.

Protestą padavė dėl A.Boso

Šeštadienį sužaistas Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) taurės rungtynes rezultatu 13:1 (2:0, 4:1, 7:0) laimėjo Elektrėnų „Energija – Orakulas“ ir iškovojo net tik trofėjų, bet ir teisę atstovauti Lietuvai kontinentinės taurės turnyre. Tačiau varžovai, Elektrėnų SCP komanda rezultatą užprotestavo.

Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) surengtoje dvikovoje dėl LLRF taurės žaidė Lietuvos čempiono vardą iškovojusi Elektrėnų SCP ir Lietuvos čempionate nežaidusi, Latvijos atvirajame čempionate kovojusi „Energija – Orakulas“. Dvikova surengta norint išaiškinti stipriausią Lietuvos komandą.

Dėl „Energijos-Orakulo“ pranašumo dvikovoje jokių abejonių nekilo, tačiau konfliktinę situaciją buvo galima įžvelgti dar prieš rungtynes. „Energijos-Orakulo“ komandoje kartu ekipos draugais apšilinėjo, o vėliau rungtynėse žaidė Arnoldas Bosas, dėl kurio dalyvavimo dvikovoje jau buvo perspėti „Energij-Orakulo“ vadovai.

Mat pagal rungtynių reglamentą, dvikovoje galėjo dalyvauti tik tie ledo ritulininkai, kurie buvo užregistruoti komandose iki šių metų sausio 15 dienos. A.Bosas „Energijoje – Orakule“ užregistruotas šiek tiek vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius