Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija šokiruota: viena geriausių jos šokėjų ant ledo Natalija Zabijako atstovaus Rusijai

Estijos čiuožimo sąjunga šokiruota – viena geriausių šalies šokėjų ant ledo 19-metė Natalija Zabijako nusprendė tapti Rusijos piliete ir tarptautinėse varžybose atstovauti pastarajai valstybei. Estija sportininkės sprendimą vadina išdavyste ir tikisi, kad ji apsigalvos.
Natalija Zabijako ir Aleksandras Zabojevas
Natalija Zabijako ir Aleksandras Zabojevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu perspektyvios čiuožėjos porininku buvo 24 metų rusas Aleksandras Zabojevas – pora praėjusių metų Europos pirmenybėse užėmė dešimtąją vietą.

Tai išdavystė, mes visi esame šokiruoti. Kovo mėnesį, kai vyko pasaulio čempionatas Japonijoje, niekas nebūtų apie tai net pagalvojęs.

Nors A.Zabojevas viešai deklaravo norintis atstovauti Estijai, jo prašymas dėl pilietybės buvo atmestas, tad pora negalėjo varžytis Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse.

Palikusi savo partnerį ir nusprendusi atstovauti Rusijai, N.Zabijako jau turi kitą porininką – 27 metų rusą Jurijų Larionovą. Pastarasis su Vera Bezarova dukart laimėjo Europos pirmenybių bronzą (2011 ir 2014 m.), kartą – sidabrą (2012 m.).

„Natalija mus informavo apie savo sprendimą, mums šokas. Estijos čiuožimo sąjungos vadovas sakė, kad jos nepaleido ir nežada to daryti – tai gali užtrukti iki 18 mėnesių. Aš nežadu niekur išvykti ir noriu atstovauti Estijai.

Tai visiška nesąmonė. Jeigu Estijos čiuožimo sąjunga Natalijos nepaleis, kai ji vėl galės  čiuožti, jos partneriui bus 30 metų. Tikiuosi, kad Natalija pakeis savo sprendimą“, – teigė buvęs N.Zabijako partneris A.Zabojevas.

Estijos čiuožimo sąjungos generalinis sekretorius Gunnaras Kuura čiuožėjos sprendimą pavadino nelegaliu ir patikino, kad estai jos nepaleis, nes į ją investuota daug pinigų. Be to, šiuo metu šalyje neįmanoma rasti tinkamos partnerės A.Zabojevui – tokio lygio sportininkių nėra.

Jeigu Estijos čiuožimo sąjunga Natalijos nepaleis, kai ji vėl galės  čiuožti, jos partneriui bus 30 metų. Tikiuosi, kad Natalija pakeis savo sprendimą

Jeigu Estijos čiuožimo sąjunga Natalijos nepaleis, kai ji vėl galės  čiuožti, jos partneriui bus 30 metų. Tikiuosi, kad Natalija pakeis savo sprendimą

„Tai išdavystė, mes visi esame šokiruoti. Kovo mėnesį, kai vyko pasaulio čempionatas Japonijoje, niekas nebūtų apie tai net pagalvojęs. Estija į ją investavo daug pinigų“, – kalbėjo buvusi sportininkės trenerė Oksana Romanenkova.

Pasaulio čempionate Japonijoje ši pora užėmė 19-ąją vietą ir liko už Lietuvos čiuožėjų nugaros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius