Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finalo starte – permaininga drama, pasibaigusi „Energijos“ pergale

TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate startavo finalo serija. Įspūdingose pirmosiose rungtynėse nugalėtoją komandos išsiaiškino jau pratęsus rungtynes.
„7bet – Hockey Punks“ – „Energija“
„7bet – Hockey Punks“ – „Energija“ / hockey.lt nuotr.

Trečiadienį finalo serija startavo Vilniaus „Pramogų“ arenoje, kur trečiojo kėlinio pabaigoje itin sudėtingose situacijoje buvę reguliaraus sezono nugalėtojai „7bet-Hockey Punks“ ledo ritulininkai išplėšė pratęsimą, bet jame triumfavo svečiai iš Elektrėnų „Energijos“ atstovai, laimėję rungtynes 5:4.

Rungtynes svečiai iš Elektrėnų pradėjo tiesiog svajonių scenarijumi: jau pirmosios savo atakos metu jie įgijo pranašumą. Donato Kumeliausko metimą į vartus nukreipęs Egidijus Binkulis finalo seriją pradėjo įvarčiu jau 13-ąją susitikimo sekundę (00:13, rez. perd. D.Kumeliauskas).

„7bet-Hockey Punks“ komanda vėliau susikūrė gerą galimybę rezultatą išlyginti, bet Denisui Kuzminovui nepavyko nukreipti ritulio į vartus. Tuo tarpu „Energijos“ atstovai savųjų progų nešvaistė ir dar dviem įvarčiais įtvirtino savo pranašumą. Iš pradžių greitą ataką tiksliai užbaigė Dovydas Laimutis (14:34, rez. perd. Karolis Krasilnikovas, Mantas Marcinkevičius), o vėliau iš arti oponentus dar kartą nubaudė E.Binkulis (15:54, rez. perd. Andrejus Beznosovas, Aurimas Gaidauskas).

Antrojo kėlinio pradžioje tikslią ataką surezgė jau „pankai“, kurių greitoje atakoje pabėgus trise prieš du Ilja Četvertakas pasinaudojo gauta erdve ir pats nuginklavo „Energijos“ vartininką (22:10, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius).

Tolimesnius „7bet-Hockey Punks“ bandymus pelnyti dar vieną įvartį apkartino pražangos: dukart iš eilės prasižengę vilniečiai dvigubą kiekybinį deficitą neutralizavo, bet per likusį laiką „Energija“ surado būdų pasižymėti turėdami ant ledo vienu žaidėju daugiau nei jų oponentai. Aurimas Gaidauskas atliko metimą iš toli, o šeimininkų vartininkui nesustabdžius ritulio, pirmasis prie jo ir vėl atsidūrė E.Binkulis, pelnęs jau trečiąjį savo įvartį rungtynėse (29:55, rez. perd. A.Beznosovas, A.Gaidauskas).

Svečiams vėl įgijus trijų įvarčių pranašumą, vilniečiai ir toliau stengėsi žaisti aktyviau bei susikūrė keletą progų sušvelninti skirtumą. Jei pirmoji galimybė po sumaišties prie „Energijos“ vartų baigėsi ritulio atsimušimu į virpstą, tai pačioje kėlinio pabaigoje Jaunius Jasinevičius pasiuntė ritulį į vartus (39:36, rez. perd. Mauras Baltrukonis).

Trečiajame kėlinyje „7bet-Hockey Punks“ didino savo spaudimą varžovams, turėjo dvi galimybes daugumai, bet „Energijai“ ilgai pavyko išlaikyti dviejų įvarčių pranašumą. Visgi, artėjant trečiojo kėlinio finišui „pankams“ užteko 14 sekundžių, kad panaikintų oponentų persvarą. Lygybę švieslentėje atstatė Aliaksejus Kuveka (57:29, rez. perd. Edgaras Rybakovas) ir Aivaras Bendžius (57:43, rez. perd. Tadas Kumeliauskas, Edvinas Boroška).

Per likusią trečiojo kėlinio dalį situacija nepasikeitė ir komandoms teko žaisti pratęsimą. Jo pradžioje ant ledo dominavo „7bet-Hockey Punks“ atstovai, o geriausią progą turėjo A.Kuveka, bet iš labai arti jo atliktą metimą sulaikė oponentų vartininkas. Situaciją pakeitė šeimininkų gauta pražanga, po kurios savo meistriškumą ne kartą buvo priverstas rodyti jau Vilniaus klubo vartų sargas Simas Baltrūnas.

Nepaisant to, jog vilniečiai atlaikė šią atkarpą, jau išsilyginus sudėtims Andrejus Beznosovas (64:21) surado erdvės oponentų zonoje ir tiksliu šūviu užbaigė rungtynes.

Kitos TOPsport Lietuvos čempionato finalo rungtynės vyks Elektrėnuose, kovo 20 dieną, 15:00 val. Visus finalo susitikimus tiesiogiai galėsite stebėti ne tik asociacijos „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose bet ir Sport1 kanalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius