Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geros žinios: patyręs treneris pabudo iš komos

Biatlono bendruomenė džiaugiasi. Vienas geriausių šios žiemos sporto šakos trenerių, vadovavęs Švedijos ir Rusijos rinktinėms, vokietis Wolfgangas Pichleris pabudo iš komos.
Wolfgangas Pichleris
Wolfgangas Pichleris / „Scanpix“ nuotr.

Prieš savaitę biatloną sukrėtė žinia, kad Wolfgangas Pichleris patyrė širdies smūgį, kai per treniruočių stovyklą važinėjosi dviračiu su draugais prie savo namų Rūpoldinge.

Anot Vokietijos laikraščio „Bild“, W.Pichleris krito nuo dviračio, patyręs širdies smūgį ir taip dar sužeidė ir galvą.

65 metų treneris buvo gaivinamas vietoje, o paskui paniro į komą ligoninėje.

Dabar W.Pichleris pabudo iš komos, – tai žiniasklaidai patvirtino jo brolis Clausas Pichleris.

„Atsižvelgiant, kad jis yra po širdies smūgio, – viskas gerai, – sakė C.Pichleris. – Wolfgangas grįžo lėtai, bet užtikrintai. Jis gali kvėpuoti ir kalbėti. Daktarai patenkinti jo progresu ir sako, kad viskas normalu, atsižvelgiant į aplinkybes. Tik jis yra labai pavargęs ir jam reikia poilsio.“

Biatlono treneris lieka intensyvios priežiūros palatoje. Jį gali lankyti tik žmona, o dėl pandemijos taisyklių su kitais artimaisiais jis gali palaikyti ryšį tik nuotoliniu būdu.

„Jis nepamena nieko, kas nutiko. Bet, anot daktarų, tai normalu. Visi testai rodo, kad jis teisingame kelyje ir jam nereikės kitos operacijos, – pasakojo biatlono trenerio brolis Clausas, kuris pats ilgai, iki šių metų, buvo Rūpoldingo miesto meras. – Tai, kad dabar jis jau klausinėja apie „French Open“ teniso turnyrą, rodo, kad jis grįžta.

Aišku, labai naudinga buvo, kad jis praleido visą gyvenimą sporte ir buvo toks stiprus fiziškai. Gydytojai tikisi, kad tai jam padės grįžti į normalų gyvenimą.“

„Scanpix“ nuotr./Wolfgangas Pichleris
„Scanpix“ nuotr./Wolfgangas Pichleris

W.Pichleris yra vienas sėkmingiausių biatlono trenerių.

Jis net 19 metų dirbo su Švedijos biatlonininkais, o nuo 2011 iki 2014 metų buvo Rusijos moterų biatlono rinktinės treneris.

W.Pichlerio auklėtiniai ir jo treniruojamos komandos yra laimėję 37 medalius olimpinėse žaidynėse ir pasaulio pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius