Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžys jau gali pasigirti atvira ledo ritulio aikšte

Lietuvoje sparčiai populiarėjančio ledo ritulio žemėlapį papildys ir Panevėžio miestas. Penktajame pagal dydį mieste bus atvira ledo ritulio aikštelė, kuri ateityje turėtų tapti dengta.
Ledo ritulio aikštelė
Ledo ritulio aikštelė / hockey.lt

Panevėžio ledo ritulio klubo entuziastai gavo Kalėdinę dovaną, apie kurią visai neseniai tik svajojo.

Miestą pasiekė dovana iš Suomijos – ledo ritulio aikštelės bortai, kurie jau sumontuoti ir įrengti „Aukštaitijos“ sporto rūmų komplekse buvusių teniso kortų vietoje, šalia stadiono.

Panevėžiečiai dar prieš kelis metus dirbtiniu ledu galėjo mėgautis viename iš prekybos centrų, kur buvo išlieta nedidelė aikštelė. Tiesa, nei ledo rituliui, nei kitoms žiemos sporto šakoms ji pritaikyta nebuvo.

„Miesto valdžia kreipėsi pagalbos į vienos Suomijos kompanijos atstovus Panevėžyje, žinodama, jog šioje šalyje ledo ritulys mėgstamas ir tikėjosi sulaukti pagalbos. Tačiau tokio greito reagavimo ir operatyvumo nesitikėjome – viskas truko pusantros savaitės ir bortai jau stovi. Esame maloniai nustebinti ir džiaugiamės tokiu suomių dėmesiu“, – hockey.lt portalui sakė Eugenijus Zapalskis, Panevėžio ledo ritulio klubo prezidentas.

Patys suomiai mandagiai paprašė neminėti nei kompanijos vardo, nei paramos vertės, motyvuodami, jog „geri darbai daromi tyliai“.

Suomiai neatmetė galimybės ateityje atvirą ledo ritulio aikštelę padėti transformuoti į dirbtinio ledo aikštelę su stogu. Tokia ledo arenos plėtojimo praktika populiari Šiaurės šalyse, kai pastačius atvirą aikštelę, stebimas jos poreikis, o esant dideliam populiarumui, montuojamas dirbtinis šaldymas, statomas stogas ir taip ilginamas ledo naudojimo laikotarpis nepriklausomai nuo gamtos sąlygų.

Beje, dovana buvo skirta Panevėžio miestui, kurio valdininkai tikina, kad vien bortais neapsiribos.

„Viskas įvyko taip greitai, tad dabar laukia nemažai darbų. Svarstome, kam turėtų priklausyti bortai – miestui ar klubui, kam lengviau bus tvarkytis su ledo aikštele. Planuojame vien bortais neapsiriboti, norime Rokiškio pavyzdžiu įsirengti ir šaldymo įrangą, kad ledas išsilaikytų ne tik esant minusinei temperatūrai. Tačiau tai ateities planai, dabar reikia pasižiūrėti, kaip bus su ledo aikštele šią žiemą, ar taps ji traukos centru“, – sakė Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas.

Panevėžio ledo ritulininkai savo jėgomis paruošė vietą bortams, juos surinko ir sustatė. Beje, įrangą iš Suomijos nemokamai parvežė klubo prezidentas E.Zapalskis, turintis transporto įmonę, užsiimančią pervežimais.

„Aikštelėje dirbome visi negailėdami jėgų keletą dienų. Išvežėme keliasdešimt mašinų grunto, surinkome bortus ir dabar laukiame šaltuko. Bandysime lieti ledą ir čiuožti. Kaip niekada laukiame šaltuko“, – apie darbus pasakojo ledo ritulio klubo vienas vadovų Artūras Blažinskas.

Panevėžio spaudoje pasirodžius informacijai apie statomą ledo ritulio aikštelę, ledo ritulininkai jau sulaukia vaikų skambučių ir prašymų užrašyti į treniruotes.

„Turime nusižiūrėję vieną trenerį vaikams, kuris galėtų dirbti su jaunimu. Susidomėjimas yra ir tikiu, jog aikštelė bus populiari. Dabar reikia išsispręsti kitus klausimus: aikštelės apšvietimo, vandens ledui ir kitus techninius dalykus. O ateityje tikrai seksime Rokiškio pavyzdžiu ir bandysime turėti dirbtinį ledą, kuris gali būti liejamas iki balandžio pradžios“, Œ– apie ateities planus pasakojo E.Zapalskis.

Ledo ritulio atgimimas Lietuvoje siejamas su Nacionaline vaikų ledo ritulio lyga, kuri buvo įsteigta 2009 metais. Lygoje šiuo metu žaidžia 34 komandos iš keturių valstybių, Lietuvoje veikia jau 10 ledo ritulio mokyklų. 2010 metais Lietuvoje įkurta Nacionalinė ledo ritulio lyga, kuri rengia šalies ledo ritulio čempionatą ir perėmė bankrutuojančios ledo ritulio federacijos funkcijas atstovauti Lietuvos ledo rituliui tarptautinėje erdvėje.

Šalyje šiuo metu veikia septynios visus metus veikiančios ledo ritulio aikštelės, trys atviros ledo ritulio aikštelės. Ledo aikštelė Panevėžyje bus vienuoliktoji Lietuvoje.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius