Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasaulio čempionatą atvykstantys ledo ritulininkai Velykų nešvęs, bet Trakus aplankys

Penktadienį ir šeštadienį Vilnius prisipildys ledo ritulininkų – į Lietuvoje vykstantį pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono turnyrą atvyksta Didžiosios Britanijos, Kroatijos, Rumunijos, Lenkijos ir Nyderlandų ledo ritulio žvaigždės. Vietoj Velykinių pietų sekmadienį pirmieji į kovą stos Kroatijos ir Didžiosios Britanijos ledo ritulininkai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Anot Nacionalinės ledo ritulio lygos spaudos atstovo ir čempionato organizatoriaus Vaclovo Gedvilo, lietuviai čempionato tvarkaraščio sudarymui įtakos neturėjo: „Visų divizionų tvarkaraščius sudarinėja tarptautinė ledo ritulio federacija, todėl mes tikrai nieko negalėjome pakeisti. Taip jau atsitiko, kad čempionatas prasidės per šv.Velykas. Kažkokio specialaus susirinkimo Velykų proga neplanavome. Ledo ritulininkai čia ne to suvažiuoja.“

Bilietų pardavimai rodo, kad lietuviai linkę velykinį vakarą praleisti Vilniaus „Siemens“ arenoje stebint Lietuvos rinktinės kovą su Nyderlandais. Šis susitikimas pagal parduotų bilietų skaičių yra antroje vietoje. Lankomiausios bus paskutinės čempionato rungtynės su Kroatijos rinktine.

Bilietų pardavimai rodo, kad lietuviai linkę velykinį vakarą praleisti Vilniaus „Siemens“ arenoje stebint Lietuvos rinktinės kovą su Nyderlandais. 

Anot V.Gedvilo, atvykstančios rinktinės jokių ypatingų pageidavimų neturėjo: „Jokiais pageidavimais mūsų jie tikrai nenustebino. Tai yra normalu, nes čia nesusirenka aukščiausio lygio žvaigždės. Bet, manau, kad ledo ritulininkai ir šiaip nėra labai įnoringi.“

Antradienis ir penktadienis bus poilsio dienos čempionate, per kurias svečiai galės susipažinti su Lietuva. Rinktinėms buvo pasiūlyta aplankyti Vilniaus įžymias vietas arba nuvykti į Trakus.

Organizatorius nudžiugino laukiamas užsienio žurnalistų skaičius. Iš viso akreditavosi net septyniolika žurnalistų, iš kurių 10 atvyksta iš Didžiosios Britanijos.

Didžiosios Britanijos rinktinė

Didžiosios Britanijos rinktinė atvyksta į Lietuvą su tikslu sugrįžti į I diviziono A grupę. Praėjusiais metais rinktinė turėjo ypatingą patirtį atrankinėse varžybose į olimpines žaidynes bei iškrito iš I diviziono A grupės. Po sėkmingo pasirodymo keturių komandų turnyre Japonijoje, rinktinė nuvyko į Latviją, kur kovojo su Kazakstanu, Latvija ir Prancūzija, tačiau į Sočio žaidynes iškeliavo Latvija. Praėjusią vasarą vyriausiąjį rinktinės trenerį Tony Handą pakeitė Dougas Christiansenas, kuris turi puikios patirties šalies Elitinėje lygoje.

Puolėjas Ashley Taitas šiuo metu užima 97 vietą tarptautiniame reitinge ir yra tik antras žaidėjas, pasieksiantis visų laikų rekordą – 100 sužaistų rungtynių rinktinėje.

Žaidėjai

Nemažai rinktinės žaidėjų gali pasigirti aukštais pasiekimais pasaulio čempionatuose. Puolėjas Ashley Taitas šiuo metu užima 97 vietą tarptautiniame reitinge ir yra tik antras žaidėjas, pasieksiantis visų laikų rekordą – 100 sužaistų rungtynių rinktinėje. Davidas Longstaffas kol kas rinktinėje sužaidęs daugiausia rungtynių, jo sąskaitoje net 101 rungtynės. Puolėjas Davidas Clarke'as kol kas sužaidęs 74 rungtynes, o gynėjas Mark as Richardsonas 49.

Lenkijos rinktinė

2012-ais pasaulio čempionato I diviziono B grupės varžybos vyko Lenkijoje, kur lemiamose rungtynėse šeimininkai pripažino Korėjos komandos pranašumą (2:3). Praėjusiais metais Ukrainoje, Lenkija taip pat buvo čempionato lydere, tačiau paskutines rungtynes pralaimėjo čempionato šeimininkams. Šiame pasaulio čempionate turėsime dar vieną progą patekti į A grupę. 2013/2014 metų sezonas Lenkijos rinktinei labai optimistinis. Su vyriausiuoju treneriu Igoriu Zakharkinu rinktinė laimėjo du Europos taurės turnyrus: 2013 metais Vengrijoje nugalėjo Ukrainą, o 2014-ais Gdanske nugalėjo Italiją ir Baltarusiją.

Žaidėjai

Viena iš stipriausių Lenkijos rinktinės pusių yra komandos vartininkai. Przemyslaw Odrobny iš „JKH GKS Jastrzebie“ klubo yra vienas geriausių Lenkijos ledo ritulio lygos vartininkų. Kamilas Kosowskis sezoną pradėjo Kazakstane, „Alan Kokchetau“ klube, tačiau vėliau perėjo į Didžiosios Britanijos „Cardiff Devils“, kur sulaukė labai gerų atsiliepimų iš klubo sirgalių. Vienas geriausių gynėjų komandoje yra Pawelas Dronia. Pirmąjį sezoną jis žaidė Vokietijos Eishockey lygoje, „Schwenninger Wild Wings“ klube. Vienas geriausių puolėjų komandoje yra 36 metų žaidėjas Leszekas Laszkiewiczas, kuris nacionalinėje Lenkijos rinktinėje sužaidė jau 200 rungtynių. Tokia patirtis labai vertinga jauniesiems komandos nariams.

Viena iš stipriausių Lenkijos rinktinės pusių yra komandos vartininkai.

Nyderlandų rinktinė

Tarptautinėje ledo ritulio istorijoje Nyderlandų komanda minima nuo 1935 metų, kai pirmose tarptautinėse rungtynėse sutriuškino belgus rezultatu 6-1. Žymiu įvykiu šalies ledo ritulio istorijoje tapo dalyvavimas 1980 metų Olimpinėse žiemos žaidynėse bei 1981 metais pasaulio čempionate Švedijoje. Paskutiniuose dvejuose pasaulio čempionatuose (I divizionas, B grupė) Nyderlandų rinktinė iškovojo bronzos medalius. Praėjusiame sezone komanda pasiekė finalinį atrankos etapą į olimpines žaidynes.

Žaidėjai

Nyderlandų rinktinėje svarbų vaidmenį atlieka gynėjas Mike'as Dalhuisenas ir puolėjas Mitchas Bruijstenas, rungtyniaujantis ECHL. Puolėjas Nardo Nagtzaamas rungtyniauja Mercyhursto universiteto pirmenybėse (NCAA, I divizionas). Dauguma rinktinės žaidėjų rungtyniauja šalies lygose, vedami komandos kapitono Diederickas Hagemeijeras bei Tilburgas Trappersas. Rezultatyviausi komandos žaidėjai yra Raphaelas Joly (Hys The Hague) ir Kevinas Bruijstenas (Heerenveen Flyers).

Paskutiniuose dvejuose pasaulio čempionatuose Nyderlandų rinktinė iškovojo bronzos medalius. 

Rumunijos rinktinė

Nacionalinė Rumunijos rinktinė šiuo metu IIHF pasaulio reitinge užima 27-ąją vietą ir rungtyniauja pasaulio čemoionato I dviziono B grupėje. Rinktinė dalyvavo keturiose olipinėse žaidynėse 1964, 1968, 1976 ir 1980 metais. 2011 metų pasaulio čempionate Ruminijos rinktinė tapo II diviziono B grupės nugalėtoja ir pakilo į I diviziono B grupę.

Žaidėjai

Roberto Gliga 2012 metų pasaulio (U-20) čempionate išrinktas geriausiu čempionato žaidėju.

Szabolcs Szocs pirmąsias rungtynes rinktinėje sužaidė būdamas 16-os. Praėjusiame pasaulio čempionate buvo rinktinės kapitonu, o Rumunijos lygoje – rezultatyviausiu žaidėju.

Roberto Gliga 2012 metų pasaulio (U-20) čempionate išrinktas geriausiu čempionato žaidėju.

Szabolcs Pappas Rumunijos rinktinėje debiutavo 2003 metais ir iš viso sužaidė daugiau nei 10-yje pasaulio čempionatų. Juose buvo apdovanotas kaip geriausas gynėjas bei geriausias žaidėjas pagal plius-minus statistiką (+14 balų) ir geriausias Rumunijos žaidėjas 2011 metų pasaulio čempionate.

Ioan Timaru nacionalinėje rinktinėje žaidžia nuo 15- os metų ir per savo karjerą dalyvavo 16-oje pasaulio čempionatų. Rumunijoje jis atstovauja geriausiai žinomą „Steaua“ klubą, šiuo metu jis yra šio klubo kapitonas su komanda laimėjęs 15 šalies titulų ir 16 taurių. 1995 metų pasaulio čempionate jis išrinktas geriausiu Rumunijos žaidėju.

Evgeni Pysarenko gimė Ukrainoje ir 1999 metais nusprendė atvykti į Rumuniją bei žaisti „Steaua“ klube. Su šia komanda jis laimėjo 4 pirmenybes ir 5 taures. 2011 metais jis pirmą kartą atstovavo Rumunijos rinktinę, o šiuo metu rungtyniauja „Corona Brasov“ klube bei treniruoja vaikų komandą.

Kroatijos rinktinė

Po trejų metų, praleistų II-ajame pasaulio čempionato divizione, praėjusiais metais Kroatijos rinktinė pagaliau pateko į I-ąjį divizioną ir į Vilnių atvyksta su vieninteliu tikslu – jame išlikti. Per gana trumpą savo karjerą, vyriausias komandos treneris Donald Maclean pasiekė nuostabų rekordą: penkias pergales per penkerias rungtynes, tačiau šis čempionatas taps tikru iššūkiu. Deja, tačiau žaidėjų skaičius rinktinėje sumažėjęs, todėl trenerio užduotis bus gana nelengva. D. Maclean (37 m.) karjera spalvinga: kaip žaidėjas jis rungtyniavo AHL lygoje, yra žaidęs ir tokiuose NHL klubuose kaip „Toronto Maple Leafs“, „Detroit Red Wings“, „LA Kings“, „Phoenix Coyotes“ ir „Columbus Blue Jackets“. Šiuo metu prasideda jo naujas tarpsnis karjeroje – vadovavimas rinktinei.

Kroatijos rinktinė pagaliau pateko į I-ąjį divizioną ir į Vilnių atvyksta su vieninteliu tikslu – jame išlikti.

Žaidėjai

Ryškiausia žvaigždė Kroatijos rinktinėje yra Alanas Letangas (39 m.). Labai patyręs žaidėjęs su „Dallas Stars“ klubu yra laimėjęs Stenlio taurę, o pastaraisiais metais rungyniauja Zagrebe (Kroatijoje), kur yra „Medvescak“ komandos kapitonas ir vaidina svarbų vaidmenį debiutiniame KHL sezone. Šis čempionatas greičiausiai bus paskutinis žaidėjo karjeroje. Vertėtų paminėti ir dar du žaidėjus: Borna Rendulic ir Dario Kostovic. Rendulic sužaidė, ko gero, geriausią savo sezoną Suomijoje, o Kostivic komandai pridės šarmo ir patirties. Jis aukščiausioje Šveicarijos lygoje yra sužaidęs net 450 rungtynių ir yra tikras komandos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius