Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgai laukta rusių akistata ant ledo – garsioji Jevgenija Medvedeva patiria pirmąją nesėkmę

Pirmas raundas. Jevgenija Medvedeva prieš Aliną Zagitovą. Rusijos ledo čiuožėjų kova – neabejotinai didžiausia ne tik Europos čempionato, bet ir olimpinio sezono intriga. Maskvoje čempionė patiria pirmąją nesėkmę, o tai pakursto dar didesnes aistras.
Jevgenija Medvedeva
Alina Zagitova ir Jevgenija Medvedeva pirmą kartą stojo akis į akį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Medvedeva užsikemša ausis, kai „Megasport“ arenoje skelbiamas jos tautietės įvertinimas. Pasaulio rekordininkė stengiasi kuo labiau susikaupti ir kažką sumurmėjusi sau po nosimi pradeda ilgai lauktą pasirodymą.

„Esu šimtu procentų pasveikusi ir sieksiu apginti savo titulą“ – su tokiu pareiškimu Europos čempionatą pasitiko geriausia pasaulyje čiuožėja.

Ilgai niekas jos nepajėgė įveikti, bet Maskvoje J.Medvedeva praranda „nenugalimosios“ statusą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova ir Jevgenija Medvedeva pirmą kartą stojo akis į akį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova ir Jevgenija Medvedeva pirmą kartą stojo akis į akį

Galingas penkiolikmetės debiutas

Moterų trumposios programos varžybos – spalvingos lyg „Megasport“ arenos kėdės. Išmargintos kaip LEGO kaladėlės, jos trikdo fotografų darbą ir nepatinka netgi čiuožėjams, nes reikia laiko priprasti prie tokios neįprastos aplinkos.

O vietiniai šaiposi. Sako, kad kėdės taip nudažytos tam, kad jeigu arena būtų apytuštė, spalvos paliktų įspūdį, jog žmonių yra gerokai daugiau nei iš tikrųjų.

Moterų varžybų startą stebėjo tikrai nedaug žiūrovų, bet pamažu arena pildėsi, kol pabaigoje beveik neliko laisvų vietų. Savo akimimis pamatyti geriausių Europos čiuožėjų susirinko daugiau nei dešimt tūkstančių žiūrovų.

Ir jie pagaliau galėjo palyginti dvi didžiausias šių dienų ledo žvaigždes J.Medvedevą ir A.Zagitovą.

Abi jos rusės. Abi treniruojasi pas ta pačią trenerę. Abi nepaprastai talentingos. Atrodė, kad dvejais metais už varžovę vyresnė Jevgenija ilgai dominuos pasaulyje. Du sezonus jos niekas negalėjo nugalėti ir didžiausia varžove ji buvo pati sau. Viskas pasikeitė, kai į suaugusiųjų sportą įžengė dar vienas ledo perlas – penkiolikmetė Alina.

Visų pirma visi laukė Eteri Tutberidzės auklėtinių susidūrimo „Didžioji prizo“ finale gruodį. Vėliau akistatos Rusijos čempionate. Viską sujaukė J.Medvedevos trauma.

Kol dukart pasaulio čempionė gydėsi pėdos traumą, jos pagrindinė konkurentė 16-metė A.Zagitova kaupė patirtį, laimėjo svarbius titulus ir įgijo naujų gerbėjų. Medvedeva dar niekam nepralaimėjo nuo 2015 metų, bet žaidime, kuriame neturėjo sau lygių, ji jau nebe viena. A.Zagitova triumfavo Rusijos čempionate, ji buvo geriausia ir „Didžiojo prizo“ finale bei užkopė į pirmąją vietą ISU reitinge.

Alina siunčia rimtą įspėjimą – ji laimi trumposios programos varžybas Maskvoje, surengdama geriausią savo karjeros pasirodymą.

VIDEO: (NBC Sports HD). ALINA ZAGITOVA / АЛИНА ЗАГИТОВА 2018 SP - EUROPEAN CHAMPIONSHIPS,, 1st Place


A.Zagitovos rezultatas – 80,27 balo. J.Medvedeva lieka antroje vietoje su 78,57 balo.

„Tai mano pirmasis karjeroje Europos čempionatas, bet man pavyko išlikti ramiai ir parodyti viską, ką aš galiu. Man be galo gera pagaliau sučiuožti šią programą taip švariai, kaip tik galėjau norėti“, – teigė A.Zagitova.

Priešingi jausmai apėmė pagrindinę jos konkurentę. Atrodė, kad J.Medvedeva sėkmingai užbaigs savo įspūdingą trumpąją programą, bet atlikdama paskutinį akselio šuolį, ji suklydo ir prarado svarbius taškus.

„Traumos padarinių tikrai nebejaučiu. Esu sveika. Nepasisekė man šiandien, bet dar laukia lemiamas mūšis ir aš pasistengsiu klaidų nebekartoti“, – tikino J.Medvedeva.

VIDEO: 2018 EC Evgenia MEDVEDEVA SP RUS

Prisimenate legendines Jevgenijaus Pliuščenko ir Aleksėjaus Jagudino kovas? Panaši istorija gimsta moterų čiuožime. Penkiolikmetė ir aštuoniolikmetė atneša į dailųjį čiuožimą seniai nematytą konkurenciją ir bekompromisę kovą.

Šis nervų mūšis – geriausia, ko moterų čiuožime laukė gerbėjai. Konkuravimas tarpusavyje svarbus ir pačioms čiuožėjoms. Tai skatina greičiau tobulėti ir tempia į priekį visą moterų čiuožimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius