-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsimintinas vakaras prancūzams: jaunasis čiuožėjas F.Amodio tapo Europos čempionu, jo tautietis B.Joubertas iškovojo sidabrą (video, nuotraukos)

Savaitę laiko trukęs Europos dailiojo čiuožimo čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Šeštadienio popietę medalius išsidalijo moterys, o vėlai vakare medalių dalybas užbaigė vyrai. Pirmąją vietą pirmą kartą karjeroje iškovojo 20-metis prancūzas Florentas Amodio, o jo tautietis dailiojo čiuožimo legenda Brianas Joubertas pasidabino sidabru.
Naujasis Europos dailiojo čiuožimo čempionas
Naujasis Europos dailiojo čiuožimo čempionas / „Scanpix“ nuotr.

Šis dailiojo čiuožimo čempionatas prancūzams buvo dvigubai saldus. Paskutinį kartą Prancūzijos dailiojo čiuožimo istorijoje pirmąsias dvi vietas šios šalies čiuožėjams pavyko užimti lygiai prieš 50 metų. Prieš pirmenybes mažai kas galėjo tikėti, kad jaunoji šios šalies čiuožimo viltis F.Amodio už nugaros paliks visus favoritus ir kur kas labiau patyrusius sportininkus.

Tai buvo F.Amodio debiutas Europos čempionate, o praėjusių metų pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate jis užėmė tik 15 vietą. Jau trumpojoje programoje Brazilijoje gimęs sportininkas nustebino visus ekspertus ir tapo varžybų lyderiu. Jaunasis čiuožėjas laisvojoje programoje padarė vos kelias klaideles, tačiau žiūrovus sužavėjo ne techniniai F.Amodio sugebėjimai. Jis ant ledo sukūrė įsimintiną šou ir pademonstravo puikius šokio ir aktorinius sugebėjimus. Tai, be abejonės, užbūrė publiką, kuri čiuožėjui plojo atsistojusi. Net ir nulipęs nuo ledo, F.Amodio nestokojo puikios nuotaikos ir sulaukęs įvertinimų tęsė savo šou.

VIDEO: Florent AMODIO EC - 2011 FP

Iš viso prancūzas surinko 226,86 balus. Nuo jo keturiais balais atsiliko taip pat prancūzas, garsiausias pirmenybių dalyvis Brianas Joubertas. Jis buvo vadintas pagrindiniu favoritu laimėti auksą, tačiau tam sutrukdė prastai atlikta trumpoji programa. Po jos B.Joubertas užėmė tik 7-ąją vietą ir sugebėjo palypėti iki sidabrinio pjedestalo laiptelio. Laisvojoje programoje jis buvo nepralenkiamas, tačiau susumavus dviejų pasirodymų rezultatus – turėjo tenkintis antrąją vieta.

Tiesa, nežinia ar dėl to sportininkas labai nusiminė. Jis neslėpė, kad didžiuojasi naujuoju Prancūzijos dailiojo čiuožimo talentu F.Amodio. Tuo galėjo įsitikinti ir žiūrovai. Po to, kai švieslentėje užsidegė galutiniai varžybų skaičiai, abu prancūzai puolė vienas kitam į glėbį ir ilgai džiūgavo dviguba Prancūzijos pergale. Čempionas F.Amodio net nulipo nuo aukščiausio pjedestalo laiptelio, kai B.Joubertas iščiuožė ant ledo atsiimti sidabrą ir taip pagerbė savo tautietį.

VIDEO: Florent Amodio & Brian Jubert / Euro Champs 2011 backstage

Trečioji vieta vyrų varžybose atiteko čekui Tomui Verneriui, kuris po trejų metų pertraukos pateko tarp trijų stipriausių Europos čiuožėjų.

Ketvirtąją vietą užėmė 28-erių dailiojo čiuožimo veteranas belgas Kevinas van der Perrenas.

Sekmadienį Šveicarijos Berno ledo arenoje vyks parodomoji programa, kurioje dalyvaus geriausi šiame čempionate pasirodę čiuožėjai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius