Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsiskyrė Dianos Rasimovičiūtės ir žymaus Latvijos biatlonininko pora

Keturių olimpinių žaidynių dalyvė Diana Rasimovičiūtė pradeda biatlono sezoną pasikeitusia pavarde. Prie jos nebeliko antrosios dalies Bricė, nes tarpsezonyje išsiskyrė jos ir Latvijos biatlonininko Ilmaro Bricio gyvenimo keliai.
Diana Rasimovičiūtė ir Ilmaras Bricis
Diana Rasimovičiūtė ir Ilmaras Bricis / facebook nuotr.

32 metų lietuvė ir 46 metų latvis buvo drauge šešerius metus, iš kurių dvejus gyveno susituokę.

Kalbama, jog pora iširo I.Briciui nuklydus į Latvijos biatlonininkės glėbį.

Santuoka su D.Rasimovičiūte garsiam Latvijos atletui nebuvo pirmoji. Jis buvo vedęs biatlonininkę Anželą Bricę, su kuria išaugino Anetę Bricę – ši mergina taip pat dalyvavo olimpinėse žaidynėse slidinėjimo rungtyje 2010 metais.

Pastaruosius metus I.Bricis dirbo Lietuvos biatlono rinktinės treneriu, bet dabar reikalų su juo Lietuvos biatlono federacija nebeturi.

„Scanpix“ nuotr./Ilmaras Bricis
„Scanpix“ nuotr./Ilmaras Bricis

Pats I.Bricis po kelerių metų pertraukos nusprendė sugrįžti į biatlono trasas ir būdamas 46-ių pabandyti patekti į dar vienas olimpines žaidynes, kurios jam būtų septintosios.

2001 ir 2005 metų pasaulio pirmenybių bronzos medalių laimėtojas yra dalyvavęs šešeriose olimpinėse žaidynėse 1992-2010 metais. Dabar jis siekia sustiprinti Latvijos vyrų rinktinę, kurioje pagal lygį yra antras po Andrejaus Rastorgujevo.

Tuo tarpu pavasarį apie karjeros pabaigą svarsčiusi D.Rasimovičiūtė nusprendė sugrįžti pas senąjį savo trenerį latvį Vitalijų Urbanovičių, kurio treniruojama laimėjo savo ryškiausius prizus – du sidabro apdovanojimus 2009 metais Europos pirmenybėse.

D.Rasimovičiūtė atstovauja Lietuvos rinktinei, bet treniruojasi kartu su Latvijos biatlonininkais. „Diana gyvena Latvijoje, šalia biatlono šaudyklos – jai ten patogiau, – sakė vienas Lietuvos biatlono rinktinės trenerių Aurimas Bučelis. – Be to, Latvijoje yra geresnės sąlygos“.

Po blankaus praėjusio sezono yra ženklų, jog šis D.Rasimovičiūtei bus geresnis. Ji buvo labai greita ir užėmė tryliktąją vietą per atvirąsias Norvegijos biatlono pirmenybes – paskutinę rimtą repeticiją prieš oficialias sezono lenktynes.

Alfredo Pliadžio nuotr./Biatlonininkė Daina Rasimovičiūtė
Alfredo Pliadžio nuotr./Biatlonininkė Daina Rasimovičiūtė

D.Rasimovičiūtė ir kiti Lietuvos biatlonininkai šį sekmadienį mišrių estafečių lenktynėmis pradeda sezoną pasaulio taurės pirmojo etapo varžybomis Estešunde (Švedija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius