-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinę vietą Europos biatlono čempionate pelniusi L.Žurauskaitė: „Esu šiek tiek nusivylusi“

Osrblėje (Slovakija) prasidėjo Europos biatlono čempionatas, kuriame Lietuvai atstovauja net 10 sportininkų.
Lidija Žurauskaitė
Lidija Žurauskaitė / Dmytro Yevenko nuotr.

Nors įprastai geresnius rezultatus demonstruoja Lietuvos vyrai, Brezno regione esančiame biatlono centre žibėjo moterys, rašo šalies biatlono federacija.

15 km asmeninėse lenktynėse svarbiausią karjeros pasiekimą užfiksavo septintą vietą užėmusi Lidija Žurauskaitė.

24-erių biatlonininkė šaudykloje suklydo vos sykį (šaudymas 0+1+0+0) bei nuo šešetuko, kuris čempionate apdovanojamas gėlių ceremonijos metu, atsiliko tik 1,1 sek.

Nedaug mūsiškę skyrė ir nuo ketvirtosios vietos – vos 8,1 sek.

Roberto Trakio nuotr./Lidija Žurauskaitė
Roberto Trakio nuotr./Lidija Žurauskaitė

„Vis dar esu šiek tiek nusivylusi, nes galėjo būti geriau ir privalėjo būti geriau. Dabar labiau jaučiu nusivylimą, nes iki gėlių ceremonijos trūko tiek nedaug. Negaliu pilnai būti laiminga, daugiau galvoju apie savo klaidas. Tačiau jei prisimintumėm sezono pradžią, sau išsikėliau tikslą patekti į 20-uką, tad dešimtukas yra puiku. Vis dar jaučiuosi gėdingai po nuviliančio pasaulio taurės etapo Anterselvoje ir šiandien galvojau, kad negali visada būti taip blogai, kaip buvo ten. Gavosi daug geriau“, – su šypsena veide pasakojo L.Žurauskaitė.

Ji užfiksavo geriausią Lietuvos biatlonininkės rezultatą Europos čempionate po 14 metų pertraukos. Nuo 2010 metų, kai Diana Rasimovičiūtė iškovojo 2 sidabro medalius, jokia mūsiškė nebuvo patekusi į pirmąjį dešimtuką.

Iki šiol L.Žurauskaitė nė vieneriose tokio rango varžybose nebuvo užvertusi 19 taikinių iš 20. Nepaisant nedidelės patirties besivaržant su geriausias pasaulio biatlonininkais, Ruslano Nikitino auklėtinė įtampos paskutinėje šaudykloje nejautė.

„Buvau tokia rami, net nežinau kodėl. Atvykau šaudyti, jaučiausi gerai, kojos jautėsi gerai. Turėjau tiesiog kvėpuoti ir kontroliuoti kiekvieną šūvį. Labiau jaučiau įtampą šaudydama pirmą kartą stovint ir antrą sykį gulint. O paskutinis šaudymas man buvo lengviausias šiandien“, – juokėsi sportininkė.

Po lemiamos šaudyklos L.Žurauskaitė tarp visų dalyvių rikiavosi dešimta, tačiau dėka puikaus greičio paskutiniame distancijos rate ji palypėjo trimis pozicijomis aukštyn.

Dmytro Yevenko nuotr./Lidija Žurauskaitė
Dmytro Yevenko nuotr./Lidija Žurauskaitė

„Varžybas pradėjau labai ramiai, norėjau išsaugoti kuo daugiau jėgų paskutiniams ratams – toks buvo planas. Šiandien jėgas išdėliojau labai protingai, visą laiką trasoje stengiausi rasti stiprią varžovę prieš mane ir laikytis už jos. Visur, kur buvo įmanoma, ilsėjausi. Trasa visiškai nesudėtinga, nors ir yra keli pakilimai. Tačiau po pakilimų seka nusileidimai ir daug vietų, kuriose galima pailsėti. Noriu padėkoti mūsų servisui, nes sąlygos buvo labai sunkios, šviežias sniegas, bet slidės buvo nepriekaištingos ir labai greitos. Tai labai padėjo: kai kuriose vietose jaučiau, kad slidės dirbo, o ne aš. Ačiū komandai, ji puikiai padirbėjo!“, – dėkojo L.Žurauskaitė.

Sausį Oberhofe vykusiose pasaulio taurės varžybose Lietuvos atstovė iškovojo pirmuosius įskaitinius taškus, užėmusi 31 vietą. Tada biatlonininkės varžėsi panašiomis oro sąlygomis – krentant šlapiam sniegui ir lyjant.

„Sėdėjau kambaryje ir dėl prasto oro net nesinorėjo eiti į trasą. Mano treneris Ruslanas visada sako mėgautis varžybomis, bet nei Oberhofe, nei šiandien nebuvo įmanoma mėgautis“, – juokėsi L.Žurauskaitė.

Labai sėkmingai Europos čempionato asmeninės lenktynės susiklostė ir Juditai Traubaitei. Antrosiose karjeroje Senojo žemyno pirmenybėse dalyvavusi 23-ejų vilnietė ženkliai pranoko savo pernykštį pasirodymą – 65 poziciją iškeitė į 31-ąją. Buvusi orientavimosi sporto atstovė „uždirbo“ tris baudos minutes (2+1+0+0).

Natalija Kočergina liko 56-a (2+1+0+2), o Sara Urumova – 88-a (2+0+2+2).

Čempione tapo norvegė Maren Kirkeeide, 46,5 sek. aplenkusi Moldavijos atstovę Aliną Stremous bei 59,1 sek. – slovakę Emą Kapustovą. Visos trys prizininkės šaudė be klaidų.

Vyrų 20 km asmeninėse lenktynėse sėkmingiausiai tarp lietuvių pasirodė Vytautas Strolia. Anykštėnas suklydo keturis kartus (0+1+2+1) bei užėmė 39 vietą.

„Lūkesčiai - faktas, kad buvo didesni. Tie lūkesčiai niekur nepradingsta: Europos čempionatas nesibaigia – čia tik viena distancija. Šaudymas buvo prastas ir sąlygos man nelabai dėkingos, tas šviežias sniegas. Šiai dienai yra taip, reikia pamiršti dieną, žiūrėti į sprintą ir nenuleisti rankų“, – galvos nenuleido Lietuvos rinktinės lyderis.

Dmytro Yevenko nuotr./Vytautas Strolia
Dmytro Yevenko nuotr./Vytautas Strolia

Vos prieš dvi savaites Rūpoldinge vykusiame pasaulio taurės etape V.Strolia užėmė 11 vietą persekiojimo lenktynėse, tačiau Osrblėje koją pamaišė tiek savijauta, tiek sąlygos.

„Toks jau mano organizmas, kad prie tokių sąlygų būna sunkiau. Aišku, jei gera savijauta, viskas būna gerai, bet šiai dienai savijauta nėra pati geriausia, sąlygos sunkesnės, todėl viskas susidėjo, kad sumoje nėra labai gerai, – komentavo V.Strolia. – Buvo trys iš eilės pasaulio taurės etapai, atvažiavome ir iškart po trijų dienų čia reikėjo startuoti. Tą tikslingą pasiruošimą Europos čempionatui išspausti sudėtinga, bet stengiamės padaryti kaip geriau. Tikiuosi bus gerai ir atsigausiu iki sprinto.“

Kiti Lietuvos sportininkai liko žemiau rikiuotės vidurio: Maksimas Fominas užėmė 64 vietą (1+2+2+1), Tomas Kaukėnas – 82-ąją (1+2+1+3), Stepanas Terentjevas – 87-ąją (2+1+2+0), Linas Banys – 89-ąją (1+2+1+0), o Jokūbas Mačkinė – 93-iąją (0+3+2+2).

Europos čempionato medalius išsidalijo norvegai: triumfavo Vebjoernas Soerumas (0+0+0+0), 1 min. 9,7 sek. aplenkęs Johaną-Olavą Botną (2+0+0+0) bei 1 min. 44,9 sek. – Martiną Urdalį (0+0+0+1).

Penktadienį sportininkai varžysis Europos čempionato sprinto rungtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius