Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Japonų akivaizdoje – rusės Alinos Zagitovos triumfas ir istorinis keturgubas šuolis

Pravirkusi Japonija sveikina naują pasaulio čempionę. Tarsi sakura Japonijoje pražydusi rusė Alina Zagitova triumfuoja, o pjedestalo papėdėje lieka visos trys japonės.
Alina Zagitova laimėjo pirmą aukso medalį pasaulio čempionate
Alina Zagitova laimėjo pirmą aukso medalį pasaulio čempionate / „Scanpix“ nuotr.

A.Zagitova savo kraityje jau turėjo olimpinį ir Europos čempionato aukso medalį, bet pasaulio čempionato auksas – pirmasis jos karjeroje.

Į Japoniją rusė atvyko puikios sportinės formos ir pateisino favoritės vardą.

„Esu labai laiminga. Tik tiek“, – plačiai šypsojosi prieš čempionatą daugelio nurašyta sportininkė.

Solisčių varžybose ji surinko 237,50 taško. Olimpinė čempionė Rusijos čiuožėja buvo nepralenkiama tiek trumpojoje, tiek laisvojoje programose.

Zagitova atlaikė milžinišką japonių desanto šturmą.

Ir ne tik japonių.

Sidabro medalis atiteko naują istoriją sukūrusiai Kazachstano atstovei Elizabetai Tursynbajevai. Ji pirmoji pasaulyje suaugusiųjų varžybose atliko keturgubą šuolį. Smulkutė mergina sėkmingai padarė salchovo šuolį.

Elizabeta pirmą kartą karjeroje laimėjo medalį pasaulio čempionate. Be to, ji tampa pirmąja savo šalies atstove, kuriai pavyksta pasidabinti medaliu pasaulio čempionato moterų varžybose.

Bronza atiteko kitai rusei Jevgenijai Medvedevai.

„Jaučiuosi nepakartojamai. Šis sezonas man buvo toks sunkus ir patekti į šį čempionatą aš vos sugebėjau. Bronzos medalis man yra didelė pergalė. Kai nurims visos emocijos, vėl tęsiu sunkų darbą treniruotėse“, – mintimis dalijosi prizininkė.

„Dailusis čiuožimas – tai sportas ir menas. Tai menas ir kova. Džiaugiuosi, kad šis sportas toks populiarus. Padėsiu jį populiarinti kiek tik galėdama“, – kalbėjo rusė.

Visos trys Japonijos čiuožėjos liko be medalių. Rika Kihira užėmė ketvirtą vietą – būtent ši penkiolikmetė šį sezoną tapo didžiausia čiuožimo sensacija. Trigubus akselius sugebanti atlikti japonė triumfavo Didžiojo prizo finale. Jai teko atlaikyti milžinišką spaudimą ir šalies viltis – Kihirai Japonijoje buvo prognozuojamas medalis. Mažiausiai. Daugelis iš jos laukė aukso.

Bet auksas atsidūrė Alinos rankose ir ji buvo to verta, net jei laisvoji programa priminė ne Karmen, o išgyvenimo šokį.

Laisvąją programą atliko 24 čiuožėjos. Lietuvė Elžbieta Kropa pasirodymą baigė po trumposios programos, kurioje tarp 40 dalyvių buvo 38-a. Bet lietuvei vien patekimas į pasaulio čempionatą Japonijoje prilygo asmeninei pergalei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius