Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai nuskriaudė ir kinus – 19:2

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė iškovojo dar vieną įspūdingą pergalę Donecke (Ukraina) vykstančiame II diviziono pasaulio čempionate. Andrejaus Jadkausko auklėtiniai ketvirtadienį B grupėje net 19:2 (5:0, 8:0, 6:2) sutriuškino bendraamžius iš Kinijos.
Aimas Fiscevas (viduryje) kinams pelnė 4 įvarčius.
Aimas Fiscevas (viduryje) kinams pelnė 4 įvarčius. / LLRF nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Trečią pergalę per ketverias rungtynes iškovoję lietuviai pakilo į antrą grupės vietą ir užsitikrino mažiausiai bronzos medalius.

„Medalius jau užsitikrinome, tačiau svarbiausios rungtynės dar laukia“, – džiaugtis neskubėjo A.Jadkauskas.

Penktadienį mūsiškiai kausis su turnyro šeimininkais ukrainiečiais, kurie vieninteliai B grupėje kol kas skina tik pergales. Pergalė lietuviams garantuotų pirmąją vietą ir kelialapį į I divizioną.

„Sunku prognozuoti rungtynes su ukrainiečiais. Galbūt mes turime pranašumą, nes varžovai laikomi favoritais. Jų komanda stipri, daug žaidėjų žaidžia geruose Rusijos klubuose ir visi vyresni, tačiau mūsų komanda su kiekvienomis treniruotėmis darosi vis stipresnė. Aišku, tai nieko nereiškia, kai pralaimi rungtynes, nors visą laiką kontroliuoji situaciją, kaip buvo su olandais“, – priminė treneris.

Mače su kinais po 4 įvarčius lietuviams pelnė Danielius Bogdziulis ir Aimas Fiscevas, 3 – Dominykas Deksnys, po 2 – Manatas Marcinkevičius ir Mauras Baltrukonis, po 1 – Aivaras Bendžius, Ugnius Čižas, Romanas Aliapkinas ir Danielius Nomanovas.

„Varžovai labai stiprūs nebuvo, bet į aikštę turėjome išeiti susikaupę. Šios rungtynės paskutinė repeticija prieš susitikimą dėl aukso su ukrainiečiais. Treneris mus moko disciplinos. Pirma ji, o po to įvarčiai pasirodys patys“, – kalbėjo jauniausias komandos žaidėjas D.Nomanovas.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Ukraina   3 3 0 0 0 41:3  9
2. Lietuva   4 3 0 0 1 42:9  9
3. Olandija  3 2 1 0 0  8:5  8
4. Ispanija  4 1 0 1 2 15:19 4
5. Kinija    4 1 0 0 3  11:43 3
6. Belgija   4 0 0 0 4  6:44 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius