-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo olimpinėse žaidynėse Lietuvos slidininkas buvo per žingsnį nuo finalo

Ganvono provincijoje, Pietų Korėjoje vykstančiose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse baigėsi šeštoji diena.
Pijus Baniulis
Pijus Baniulis / OIS/Jonathano Nackstrando nuotr.

Lietuvos sportininkai varžėsi kalnų slidinėjimo slalomo ir slidinėjimo laisvuoju stiliumi „slopestyle“ rungtyse, rašo šalies tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Slidinėjimas laisvuoju stiliumi

Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse debiutuojantys Lietuvos slidinėjimo laisvuoju stiliumi atstovai ketvirtadienį džiaugėsi Pijaus Baniulio rezultatu. „Slopestyle“ rungtyje lietuvį nuo finalo skyrė vos viena vieta ir 7,75 taško.

Pirmojo nusileidimo metu P. Baniulis surinko net 65 taškus ir prieš antrąjį rikiavosi šeštoje pozicijoje. Vis dėlto, antrojo nusileidimo metu, trasos pabaigoje sportininkui suklydus šio rezultato pagerinti nepavyko (23,25 tšk.).

Geresnius rezultatus pademonstravę varžovai lietuvį nustūmė į 11 vietą, tuo tarpu į finalą pateko 10 sportininkų.

„Norėjau pagerinti pirmojo nusileidimo rezultatą ir antrajame viską padariau gerai, tik ant paskutiniojo tramplino suklydau ir kritau. Nepaisant to, kad nepatekau į finalą, esu patenkintas. Žinoma, šiek tiek apmaudu, bet ką padarysi“, – sakė Norvegijoje gyvenantis ir ten besitreniruojantis lietuvis.

„Antrajame nusileidime Pijus iki paskutinio tramplino viską atliko geriau nei pirmajame, bet šiek tiek per lėtai atvažiavo, todėl nepavyko atlikti paskutiniojo triuko. Tačiau planą įgyvendinome. Pijus stengėsi maksimaliai. Be to, pernai pasaulio jaunimo čempionate Naujojoje Zelandijoje jis abu kartus krito, todėl tikrai džiaugiamės, kad pavyko atlikti triukus, kuriuos planavome“, – sakė treneris Mantas Točelis.

Šeštadienį ir P. Baniulis, ir kita Lietuvos atstovė Ugnė Paulavičiūtė dalyvaus didžiojo šuolio („Big air“) rungties atrankoje.

„Ši rungtis Pijui yra arčiau širdies, ten jis geriau jaučiasi, todėl labai laukiame starto.

Kalbant bendrai apie žaidynes, pastarosiomis dienos treniruočių sąlygos buvo sunkios. Didelis šaltis, lediniai nusileidimai ir didelis vėjas šioje sporto šakoje labai trukdo ir padidina traumos tikimybę. Todėl visi sportininkai atlikinėjo mažiau sudėtingus triukus.

Šiandien oras buvo nuostabus, todėl nujautėme, kad varžovai bandys atlikti sudėtingesnius triukus. Tai ir įvyko, tam buvome pasiruošę“, – kalbėjo M. Točelis.

Kalnų slidinėjimas

Paskutiniąją rungtį jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse įveikė kalnų slidininkas Luca Poberai. Pirmojo nusileidimo metu jis slalomo trasą įveikė per 53,34 sek. ir buvo 47-as. Antrojo nusileidimo metu lietuviui sekėsi geriau. Jis finišavo per 58,35 sek. ir buvo 29-as.

OIS/Simono Bruty nuotr./Luca Poberai
OIS/Simono Bruty nuotr./Luca Poberai

L. Poberai abi trasas įveikė per 1 min. 51,69 sek. (+13,08 sek.) ir bendroje įskaitoje užėmė 30 vietą.

Auksą iškovojo britas Zakas Carrick-Smithas, sidabrą – švedas Elliotas Westlundas, o bronza atiteko prancūzui Nashui Hout-Marchand‘ui.

Italijoje gyvenantis L. Poberai Ganvono provincijoje vykstančiose žaidynėse varžėsi keturiose rungtyse: „Super G“, dvikovės, didžiojo slalomo ir slalomo. Būtent pastarosiose 17-metis pakilo aukščiausiai. Didžiojo slalomo rungtyje, kurioje jaučiasi geriausiai, lietuvis užėmė 28 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius