-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo olimpinėse žaidynėse Lietuvos slidininko arsenalą papildė nauji šuoliai

Savaitgalį Gangvono provincijoje, Pietų Korėjoje toliau vyksta jaunimo žiemos olimpinės žaidynės. Šeštadienį didžiojo šuolio („big air“) rungties atrankos varžybose dalyvavo slidinėjimo laisvuoju stiliumi atstovas Pijus Baniulis, – rašoma Lietuvos olimpinio komiteto pranešime spaudai.
Pijus Baniulis
Pijus Baniulis / OIS/Joel Marklund nuotr.

Pirmojo nusileidimo metu 17-metis lietuvis surinko 67,75 taškus ir rikiavosi 11 vietoje.

Antrajame nusileidime P.Baniuliui pavyko pagerinti rezultatą – jis surinko 69 taškus, tačiau to nepakako patekti į finalą.

Lietuvis bendroje įskaitoje užėmė 14 vietą ir aplenkė 8 varžovus. Iš viso į finalą pateko 10 atletų.

„Esu patenkintas rezultatu. Žinoma, visada galima geriau, bet džiaugiuosi tuo, ką pavyko padaryti. Dabar belieka dirbti ir stengtis gerinti rezultatus“, – sakė sportininkas.

Verta paminėti, kad į sekmadienį vyksiantį finalą nepateko nė vienas JAV atstovas, tarp jų ir užvakar „slopestyle“ rungtyje auksą iškovojęs Henry Townshendas.

„Tai tik įrodo, koks dinamiškas yra šis sportas.

O kalbant apie Pijų, per apšilimą jis atliko mūsų pasirinktą triuką ir prieš startą jautėsi gerai. Tačiau pirmajame nusileidime vietoj planuoto triuko Pijus atliko kiek mažiau sudėtingą – pritrūko pusės apsisukimo. Antrajame, kaip ir planavome, Pijus atliko triuką, kurio anksčiau per varžybas nebuvo daręs, tačiau to neužteko patekti į finalą. Viską lėmė atlikimo detalės.

Apskritai esame patenkinti, kad abejų rungčių metu pavyko atlikti daug naujų triukų. Stengėmės ir darėme ką mokame geriausiai. Taip pat žinome, kur reikia tobulėti“, – kalbėjo sportininko treneris Mantas Točelis.

Šiose žaidynėse P.Baniulis taip pat dalyvavo „slopestyle“ rungtyje, kur liko vos per žingsnį nuo finalo – užėmė 11 vietą.

Didžiojo šuolio rungtyje taip pat turėjo dalyvauti kita Lietuvos atstovė Ugnė Paulavičiūtė, tačiau dėl treniruotėje patirtos traumos sportininkė nestartavo.

Lietuvos slidinėjimo laisvuoju stiliumi atstovai jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavo pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius