Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse – dėmesys krepšiniui, Vidai Vencienei ir Marijono „Trims milijonams“

Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse – dėmesys krepšiniui, Vidai Vencienei ir Marijono „Trims milijonams“ Austrijoje vykstančiose I-ose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse nemažas dėmesys skiriams ir kultūrinei programai.
Žaidynių atidarymo ceremonijos akimirka
Žaidynių atidarymo ceremonijos akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kongresų rūmuose, kur pramogauti, dalyvauti įvairiuose atrakcionuose, teminiuose užsiėmimuose, pabendrauti ir pasišokti renkasi žaidynių dalyviai, Insbruko ir jo apylinkių moksleiviai pristato žaidynėse dalyvaujančias šalis.

Antradienį buvo pristatyta ir Lietuva. Jauniesiems įvairių šalių slidininkams, biatlonininkams ir kitų žiemos sporto šakų atstovams buvo priminta, kad Lietuva – krepšinio šalis.

Lietuvai skirtoje patalpoje buvo krepšys, į kurį visi norintieji galėjo mesti kamuolį, sukiojosi „gintariniais“ karoliais pasidabinusios merginos, skambėjo „Trys milijonai".

Skambant Marijono Mikutavičiaus kūriniui, per tris minutes pagal nuotraukas iš atskirų kubų reikėjo sudėlioti įvairių temų lietuvišką mozaiką: apie kultūrą, etnografiją ar sportą.

Moksleiviai labai nudžiugo ir suskubo fotografuotis, kai mokytoja pasakė, kad ponia, besišypsanti vienoje nuotraukoje, yra dabartinė jų viešnia, olimpinė čempionė Vida Vencienė. Vakare susitikti su austrų moksleiviais atvyko Lietuvos sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius