Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai adrenalinas stipresnis už skausmą: Lietuvos šokėjai ant ledo surengė puikų pasirodymą Milane

Užlipusi ant Milano ledo Allison Reed pamiršo skausmą, kuris ją lydi jau ne vieną mėnesį. Netrukus jos lauks operacija, bet noras kartu su Sauliumi Ambrulevičiumi debiutuoti pasaulio čempionate buvo stipresnis už visus fizinius sunkumus. Rizikingą sprendimą priėmusi pora nenuvylė. Lietuvos garbę ginantys čiuožėjai debiutą pažymėjo nauju rekordu.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiąją pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato dieną Milane ant ledo pirmą kartą pasirodė geriausi planetos šokėjai ant ledo. Startavo trumpoji programa ir savo pasirodymą čia surengė Lietuvai atstovaujantis duetas A.Reed ir S.Ambrulevičius.

„Negalėčiau jaustis laimingesnė dėl to, ką mums pavyko padaryti per pastaruosius kelis mėnesius. Po traumos teko labai sunkiai dirbti, dėjome tiek daug pastangų. Labai džiaugiuosi“, – iškart po pasirodymo šypsojosi A.Reed.

„Aš labai didžiuojuosi šia mergina“, – neslėpė Saulius.

Iš viso trumpąjį šokį atliko 31 pora, bet tik 20 geriausiųjų užsitikrino vietą laisvosios programos varžybose. Stipriausiųjų būryje atsidūrė ir mūsų šalies atstovai. Jiems teisėjai skyrė 61,33 taškus, o tai geriausi balai Lietuvos poros karjeroje.

Lietuvos duetas užėmė 18-ąją vietą tarp 31 poros.

„Scanpix“/AP nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
„Scanpix“/AP nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Operacijos neišvengs

Amerikietė A.Reed gruodį pirmą kartą viešėjo Lietuvoje, bet ta viešnagė buvo labai skausminga. Čiuožėja per „Liepsojančio ledo“ šou patyrė sunkią peties traumą. Jai plyšo raiščiai, o grįžus į Detroitą laukė sunki reabilitacija. Pora praleido Europos čempionatą, bet kiek sustiprėjusi ryžosi atvykti į Italiją.

Kiekvienas pasirodymas ant ledo čiuožėjai yra rizikingas, nes ji gali dar rimčiau susižeisti. Savo sužeistą petį amerikietė nuolat šaldo ledu ir dėvi specialų įtvarą. Ji jau žino, kad netrukus jai teks gultis ant operacinio stalo. Bet dabar visos jos mintys sutelktos į pasirodymą Milane.

„Ne, skausmo nejaučiau, nes užplūdo adrenalinas. Džiaugiuosi, kad mums pavyko taip gerai pasirodyti. Net stebiuosi, kad nieko neskaudėjo“, – prisipažino A.Reed.

Saulius ir Allison kartu čiuožia dar tik pusę metų. Abu jie yra sukaupę didelę čiuožimo patirtį, bet kartu kaip porai jiems tai debiutinis pasaulio čempionatas. Ir kol kas labai sėkmingas.

„Scanpix“/AP nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
„Scanpix“/AP nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

„Aš dabar esu euforijoje. Labai gerai pasirodėme. Sudėjome viską, ką galėjome. Atidirbome daugiau nei šimtu procentų. Surinkome daugiausiai taškų per visą savo, kaip poros istoriją. Ir ne tik. Tai ir mano geriausias karjeros rezultatas. Didžiuojuosi mūsų pora. Didžiuojuosi šia panele, kuri praėjo labai sunkų kelią. Ir kai mūsų treneriai paklausė, ar dar kartą užlipę pasirodytume dar geriau, mes atsakėme, kad ne. Padarėme viską, ką tik galėjome“, – sakė S.Ambrulevičius.

A.Reed jaudinosi prieš startą, bet po pasirodymo nuo jos veido nedingo šypsena. Čiuožėja džiaugiasi savo karjeroje atvertusi naują puslapį.

„Didžiuojuosi atstovaudama Lietuvai. Ir dėkoju šiai šaliai, kad atvėrė man naują kelią. Labai gera varžytis už šią šalį, kuri tapo mūsų šalimi“, – 15min kalbėjo amerikietė.

Lietuva turi vos kelias ledo arenas, bet į Milaną atsiuntė didžiausią delegaciją iš visų Baltijos šalių. Planetos pirmenybių kelialapį turėjo ir porinio čiuožimo atstovai Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas, bet lietuvė patyrė traumą ir šį sezoną talentingai porai teko praleisti visas svarbiausias varžybas.

Po trumposios programos šokiuose ant ledo pirmauja favoritai prancūzai Gabriella Papadakis ir Guillaume‘as Cizeronas.

Laisvąją programą šokėjai ant ledo atliks šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius