-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kameros, žiūrovai ir jaudulys – Europos ledo scena sukaustė Lietuvos čiuožėją

Elžbietai Kropai debiutas Europos dailiojo čiuožimo čempionate tikrai nesusiklostė taip, kaip ji norėjo. 17-metė čiuožėja ant Ostravos ledo tikėjosi išspausti maksimumą, bet liko toli nuo savo geriausio karjeros rezultato. Psichologiškai tokie startai dažnai palaužia jaunąsias Lietuvos čiuožėjas.

„Prieš startą jaučiausi gerai, stengiausi save nuraminti, bet kai užlipau ant ledo, buvo sunku save valdyti. Jaudulys tikrai buvo didelis. Tokiose varžybose dalyvauju pirmą kartą, viskas kitaip nei įprastose varžybose, žiūrovų daug daugiau, kameros, visa tai labai spaudžia psichologiškai“, – 15min.lt neslėpė E.Kropa.

Moterų trumposios programos varžybos ir pradėjo Europos dailiojo čiuožimo čempionatą, kuris pirmą kartą istorijoje rengiamas Čekijos mieste Ostravoje.

E.Kropa ant ledo pasirodė viena pirmųjų. Skambant „I put a spell on you“ kūriniui, 17-metė lietuvė atliko pirmąją savo karjeros programą Europos čempionate. Tamsiaplaukės šokis nebuvo toks sėkmingas, kokio ji tikėjosi – mergina krito atlikdama flipo šuolį, padarė dar keletą klaidų ir buvo įvertinta 41,52 taškais.

Tiesa, ji atliko dviejų trigubų šuolių kombinaciją, o tai Lietuvos čiuožime vis dar yra retenybė. Bet kai čiuožėja krito atlikdama antrąjį šuolį, net varžybų komentatorė pasakė, kad jos laisvoje programoje jau nebepamatysime.

„Taip, jaudulys laibai pakišo koją. Po kritimo jaučiausi labai pasimetusi, stengiausi susikoncentruoti ir čiuožti toliau, bet dėl jaudulio buvo labai sunku valdyti savo kūną“, – kalbėjo mergina.

Geriausias E.Kropos rezultatas kur kas aukštesnis ir siekia 50,43 balus.

Tuo Lietuvos atstovės pasirodymas Europos čempionate ir bus baigtas. Tarp 34 čiuožėjų E.Kropa užėmė 28 vietą. Ji nebeteko teisės atlikti laisvąją programą ir kautis dėl aukštesnių vietų.

Elžbieta Kropa
Elžbieta Kropa

„Kaip pirmą kartą, manau, kad mano pračiuožimas buvo neblogas. Labai džiaugiuosi, kad per tokias varžybas padariau kombinaciją iš dviejų trigubų šuolių. Aišku gaila, kad kritau ant žingsnių takelio, bet viskas dar prieš akis, juk tai tik pirmos mano tokios varžybos“, – optimizmu tryško čiuožėja.

Šį sezoną sportininkė nemažai laiko praleido treniruočių stovyklose Sankt Peterburge. Norint kopti į didesnes aukštumas, Lietuvoje treniruotis nebepakanka. Lietuvos čiuožimo atstovai jau ne vienerius metus įgūdžius tobulina pas patyrusius Rusijos trenerius bei sportininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius