-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio rekordą pagerinęs keturgubų šuolių dievas konkurentams nepaliko jokių vilčių

Monrealyje (Kanada) besibaigiančio 2024 metų pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato vyrų varžybų nugalėtoju pirmą kartą tapo amerikietis Ilja Malininas.
Ilja Malininas
Ilja Malininas / Getty Images via AFP nuotr.

Nugalėtojas finale pasirodė paskutinis ir artimiausius konkurentus paliko labai toli už nugaros. I.Malininas finale iš karto pademonstravo, kodėl socialiniuose tinkluose yra pasivadinęs „Quad God“ (keturgubų šuolių dievas), kai atliko sudėtingiausiu šuoliu dailiajame čiuožime laikomą keturgubą akselį. Vėliau sportininkas atliko dar penkis keturgubus šuolius ir už laisvąją programą pelnė net 227,79 balų įvertinimą. Tai yra naujas pasaulio rekordas!

Bendrojoje įskaitoje tai leido surinkti 333,76 balo.

Sidabro medaliu pasipuošęs japonas Yuma Kagiyama surinko 309,65 balo, o bronza džiaugėsi prancūzas Adam Siao Him Fa (284,39), kuris sugebėjo į prizininkų trejetą įšokti iš vos 19 vietos, kurią užėmė po trumposios programos.

19-metis I.Malininas gimė JAV Virdžinijos valstijoje, jo tėvai Tatjana Malinina ir Romanas Skorniakovas yra buvę čiuožėjai, per savo karjerą suaugusiųjų varžybose atstovavę Uzbekistanui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius