Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl olimpiados metu iš Sočio privalės išvykti Lietuvos čiuožėjų ant ledo pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias?

Lietuvos olimpiečiai – šokėjų ant ledo pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias į 2014-ųjų Sočio žiemos olimpiadą, tiesiogine šio žodžio prasme, vyks du kartus. Pirmąjį kartą neseniai teisę atstovauti Lietuvai olimpiadoje gavusi šokėjų pora į Sočį atskris vasario 4-ąją. Tačiau jau vasario 10 dieną sportininkai priverstinėms treniruotėms išvyks į Maskvą ir po poros dienų vėl sugrįš atgal į Sočio žaidynes.
Šokėjai ant ledo I.Tobias ir D.Stagniūnas matuojasi olimpinę aprangą
Šokėjai ant ledo I.Tobias ir D.Stagniūnas matuojasi olimpinę aprangą / pliadisfoto.com nuotr.

 "Prisijunkite prie beveik 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE."

„Olimpiados metu visos arenos bus perkrautos, tad norintys pasitreniruoti sportininkai pateks į nepavydėtiną situaciją. Aš kalbu apie šokius ant ledo – iki žaidynių atidarymo „Aisberg“ arenoje bus galima rasti laiko treniruotėms, o prasidėjus olimpiadai – treniruočių laikas bus skaičiuojamas minutėmis. Treniruotėms bus skirta daugiausia pusvalandis – taip galima užmiršti, kaip reikia čiuožti“, – dėstė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Tad su treneriu, JAV ir Rusijos pilietybę turinčiu Igoriu Špilbandu, Lietuvos sportininkai vasario 10 dieną treniruotis ir rengtis olimpinėms kovoms skris į Maskvą.

„Rusijos sostinėje jau yra užsakytas ledas. Ten Deividas ir Isabella galės šlifuoti savo programą bei rengtis varžyboms. Įdomu, kad taip darys ne tik lietuvių pora. I.Špilbandas treniruoja dar 6 poras ir jos visos važiuos į Maskvą“, – dėstė L.Vanagienė.

Iš Maskvos į Sočį vasario 12 arba 13 dieną sugrįžusi mūsų šalies šokėjų pora turės dar tris keturias dienas galutinai pasirengti kovoms ir jau vasario 16–17 dienomis pasirodys Sočio žaidynių šokių ant ledo turnyre. Vasario 17-ąją, po laisvosios programos, paaiškės, ar Lietuvos pora sugebės ką nors reikšmingo nuveikti olimpiadoje.

Dabar D.Stagniūnas ir I.Tobias treniruojasi Bostone ir rengiasi sausio mėnesio viduryje vyksiančiam Europos dailiojo čiuožimo čempionatui. Jam pasibaigus sportininkai vėl sugrįš į JAV ir jau iš ten vyks į Sočį.

Paskutiniame 2013 metais Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomojo komiteto posėdyje nuspręsta, kad Sočio žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje vasario 7 dieną Lietuvos vėliavą neš būtent D.Stagniūnas.

Nors Lietuvos šokėjų ant ledo pora D.Stagniūnas ir JAV pilietė I.Tobias kelialapį į Sočio žaidynes iškovojo dar 2013-ųjų pradžioje, tik neseniai, Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei išimties tvarka suteikus mūsų šalies pilietybę amerikietei I.Tobias, sportininkų pora įgijo teisę startuoti Sočyje.

Išimties tvarka suteikus pilietybę I.Tobias, Lietuva dabar po 8 metų pertraukos vėl turės savo atstovų olimpinėje čiuožimo ant ledo rungtyje, o patys sportininkai Sočyje sieks kovoti dėl 10–15 vietų.

Tačiau dar iki olimpiados 22 metų I.Tobias ir 28-erių D.Stagniūnas sausio 13-19 dienomis turės dalyvauti Europos čempionate Budapešte (Vengrija).

„Jie turi parengę programą ir turėtų sėkmingai pasirodyti. Porai reikia psichologiškai pasirengti olimpiadai, tad Vengrija bus vienas iš šio pasirengimo etapų“, – sakė L.Vanagienė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius