-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimės ašaros ant ledo: pirmąsyk po J.Pliuščenkos laikų auksas vėl Rusijos čiuožėjui

Rusijoje dailusis čiuožimas išgyvena aukso amžių. Didžiausia dėmesio porcija atitenka sensacingai jaunajai merginų kartai. Elite – porų atstovai bei šokėjai ant ledo. Dabar po ilgų metų pertraukos auksas sugrįžo į rusų rankas ir vyrų varžybose. Dmitrijus Alijevas Grace verkė džiaugsmo ašaromis, tapęs Europos čempionu.
Dmitrijus Alijevas pirmą kartą tapo Europos čempionu.
Dmitrijus Alijevas pirmą kartą tapo Europos čempionu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čempioniškų ašarų vyrų varžybų finalas seniai nematė. Septynerius metus Senojo žemyno soste sėdėjo ispanas Javieras Fernandezas ir intrigos dėl auksinio medalio nebuvo. Ispanijos legendai pasitraukus, galimybės atsivėrė kitiems. Italams, prancūzams, rusams.

Įdomybės vyrų varžybose prasidėjo jau pačią pirmąją Europos čempionato dieną, kai sensacingai į laisvąją programą nepateko pagrindinis favoritas prancūzas Kevinas Aymozas.

Nenuspėjamas finalas virto Rusijos čiuožėjų triumfu. Čempionišką pasirodymą surengęs D.Alijevas pirmą kartą karjeroje tapo Europos čempionu.

20-mečiui rusui – tai neabejotinai didžiausia karjeros pergalė. Pirmasis po Jevgenijaus Pliuščenkos – Rusija Europos čempionato aukso vyro varžybose neturėjo aštuonerius metus.

„Programos pabaigoje pravirkau iš laimės ir pasididžiavimo jausmo. Negalėjau sulaikyti ašarų, nes žinojau, kaip sunkiai reikėjo dirbti, kad tai pasiekčiau. Užlipęs ant podiumo pasijaučiau beprotiškai laimingas. Viduje – fejerverkai. Jaučiau didelį jaudulį, bet aš tikėjau savo jėgomis“, – kalbėjo naujasis Europos čempionas.

VIDEO: Dmitri Aliev (RUS) | Men Free Skating | ISU European Figure Skating Championships | #EuroFigure

Sidabro medalis atiteko dar tik 16-mečiui Arturui Danielyjanui. Jis jauniausias prizininkas 21-jame amžiuje.

Rusai ir džiaugiasi, ir turės spręsti dilemą. Trečiasis Rusijos vyrų rinktinės narys A.Samarinas liko tik dešimtas ir Rusija neteko trečiosios vietos pasaulio čempionate. Vadinasi, į Monrealį (Kanada) galės siųsti tik du atstovus.

Bronzos medaliu Grace džiaugėsi praeityje irgi Rusijai atstovavęs, bet dabar Gruzijos garbę ginantis Morisas Kvitelašvilis.

Rusija savo kišenėje jau turi du medalius. Porų varžybose ši šalis pretenduoja į visus tris apdovanojimus, kaip ir moterų varžybose.

Kur rusams bus sunku laimėti auksą, tai šokiuose ant ledo. Ten karaliauja Prancūzijos šokėjai Gabriella Papadakis ir Guillaume‘as Cizeronas.

Lietuvos šokėjai ant ledo Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius po trumposios programos pirmą kartą taip aukštai – amerikietės ir lietuvio pora užima 8-ąją vietą.

Praėjusį sezoną Europos pirmenybėse 13 vietą užėmę Lietuvos atstovai laisvąją programą atliks šeštadienį vidurdienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius