-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo čiuožėjai Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas Europos čempionate užėmė devintąją vietą

Lietuvos ledo šokėjų pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas pirmą kartą karjeroje įsiveržė į geriausių Europos čiuožėjų dešimtuką. Vos pusantrų metų kartu šokantis duetas Šefilde vykstančiose Senojo žemyno pirmenybėse užėmė devintąją vietą, tačiau galutinėje rikiuotėje nukrito net keturiomis pozicijomis žemiau, nei buvo po trumpojo šokio.
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„The Motorpoint“ arenoje šiaurės Anglijos mieste Šefilde vėlų penktadienio vakarą D.Stagniūnas ir I.Tobias atliko laisvąją programą skambant populiarioms ketvirtojo dešimtmečio dainoms „Tutti Frutti", „Let’s Twist Again" ir romantiškąją „Only You". Jie ant ledo pasirodė priešpaskutiniai, 19-i iš 20-ies porų, tačiau po programos jų akyse džiaugsmo nebuvo matyti – atlikdama vieną iš svarbiausių elementų suklydo Isabella. 

Trečiadienį Lietuvos pora pasiekė geriausią asmeninį rezultatą trumpojoje programoje, po kurios užėmė penktąją vietą, tačiau to paties pakartoti laisvojoje programoje nepavyko. Mūsų čiuožėjams teisėjai skyrė 79.87 balus. Susumavus abiejų pasirodymų rezultatus Lietuvos pora surinko 139.53 taškus.

Dvidešimtmetei I.Tobias ir 26-erių D.Stagniūnui tai tik antrasis Europos čempionatas, tačiau čiuožėjai per metus sugebėjo padaryti pažangą. Pernai Šveicarijoje jie užėmė 12-ą vietą.

Šiam čempionatui mūsų pora rengėsi labai kruopščiai ir atsakingai, todėl daugelis ekspertų atkreipė dėmesį, jog Isabella ir Deividas akivaizdžiai patobulėjo po paskutinio pasirodymo per tarptautines varžybas Rusijoje.

Tam I.Tobias ir D.Stagniūnas turi kone idealias sąlygas – juos treniruoja garsieji treneriai Igoris Špilbandas ir Marija Zueva, kurių auklėtiniais yra ir dvi šiuo metu geriausios šokių ant ledo poros – Maryl Davis ir Charlie White‘as bei Tessa Virtue ir Scottas Moire‘as. Semtis patirties bei rasti dar daugiau motyvacijos tobulėti tikrai yra iš ko. 

D.Stagniūnui tai buvo penktasis Europos čempionatas, tačiau su ankstesne partnere Katherine Copely jis užėmė 18, 12 ir 10-ąją vietas.

Į geriausiųjų planetos čiuožėjų elitą Deividas veržiasi su savo naująja partnere Isabella, kuri ne kartą pabrėžė, kad jai didelė garbė atstovauti Lietuvai. Nepaisant to, kad ta šalis yra toli nuo jos gimtojo Niujorko ir galbūt užkirs kelią į olimpiadą.

VIDEO: EC 2012 - Isabella TOBIAS / Deividas STAGNIUNAS - FD

Niekas neprilygo prancūzams

Pirmąją vietą Europos čempionato šokių ant ledo varžybose užėmė čempionų titulą gynę prancūzai Nathalie Pechalat ir Fabianas Bourzatas. Jie surinko 164.18 balus ir daugiau nei keturiais aplenkė antroje vietoje likusius bei sidabro medalius iškovojusius rusus Jekateriną Bobrovą ir Dmitrijų Solovjovą. Bronzos medaliais pasipuošė kita Rusijos pora, po trumposios programos užėmusi tik 7-ąją vietą Elena Ilinykh ir Nikita Katsalapovas.

Dabar geriausia Lietuvos šokių ant ledo pora ruošis svarbiausiam metų startui – pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatui, kuris kovo 26–balandžio 1 d. vyks Nicoje (Prancūzija).

Galutinė Europos čempionato šokių ant ledo varžybų rikiuotė:

1. Nathalie Pechalat ir Fabianas Bourzatas (Prancūzija) – 164.18
2. Jekaterina Bobrova ir Dmitrijus Solovjovas (Rusija) – 160.23
3. Elena Ilinykh ir Nikita Katsalapovas (Rusija) – 153.12
4. Anna Cappellini ir Luca Lanotte (Italija)  – 153.09
5. Jekaterina Riazanova ir Ilja Tkačenka  (Rusija) – 152.22
6. Penny Coomes ir Nicholas Bucklandas (Didžioji Britanija) – 145.31
7. Pernelle Carron ir Lloydas Jonesas (Ptrancūzija) – 142.27
8. Nelli Zhiganshina ir Alexanderis Gazsi (Vokietija) – 140.84
9. Isabella Tobias/Deividas Stagniūnas (Lietuva) – 139.53
10. Julia Zlobina ir Alexei Sitnikovas (Azerbaidžanas) – 133.04
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius