-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio atgimimas Aukštaitijoje: ar panevėžiečių pavyzdžiu paseks ir kiti miestai?

Šeštadienį į Panevėžio ledo ritulio areną gausiai rinkosi šios sporto šakos gerbėjai. Čia surengtas antrasis tarpusavio susitikimas tarp Kauno „Tigrų“ ir Rokiškio „Rokiškio“. Po atkaklios kovos ir trečiame kėlinyje pademonstuoto kovingumo, į pusfinalį žengė rokiškėnai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Po šio, itin daug emocijų žiūrovams sukėlusio mačo, varžybomis pasidžiaugė ir Panevėžio „Olimpo“ ledo ritulio komandos vadovas bei žaidėjas Artūras Blažinskas.

Galime žaisti ne ant tvenkinių ar Senvagės ledo, bet normalioje arenoje.

Kartu su bendraminčiais kryžiaus kelius nuėjęs sportininkas teigė, kad jei ne ši ledo arena, rėmėjų pagalba ir ledo ritulio entuziastų iniciatyva, tokios kovos ant ledo Panevėžyje niekada nevyktų.

„Jau antrą sezoną turime puikią ledo areną su stogu. Esame pilni džiaugsmo, nes yra ir šaldymo įranga, todėl žaisti netrukdo nei pavasaris, nei penkių laipsnių šiandieninė temperatūra. Kaip matote varžybos vyksta.

Panevėžiui – renginys, sportininkams – sportas, o mums irgi džiaugsmas. Galime žaisti ne ant tvenkinių ar Senvagės ledo, bet normalioje arenoje. Lyginant su praėjusiais metais, šiemet sezoną prailginome. Planas toks, kad mūsų ledo arena funkcionuotų pusę metų. Planuojame dar uždengti porą sienų, kad arena taptų uždara“, – pasakojo A.Blažinskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Artūras Blažinskas

Žada padėti ir kitų miestų kolegoms

Panevėžio ledo ritulio entuziastų iniciatyva išdygusios ledo arenos Aukštaitijos sostinei pavydi ir kiti regiono miestai.

Džiugu, kad ima pavyzdį iš mūsų ir planus jau turi Biržai, Rokiškis. Kalba vyksta apie Uteną.

A.Blažinskas patikino, kad šiuo metu apie dengtas arenas rimtai galvoja ir dar keletas klubų, bandančių įrodyti valdžiai ir rėmėjams, kad tokia arena yra tiesiog būtina ten, kur siekiama, jog ledo ritulys būtų gyvas.

„Džiugu, kad ima pavyzdį iš mūsų ir planus jau turi Biržai, Rokiškis. Kalba vyksta apie Uteną. Smagu, kad Lietuvoje atgimsta ledo ritulys. Čia juk ne tik varžybos vyksta. Laisvu laiku čia čiuožinėja žmonės, todėl arena atlieka ne tik sporto, bet ir laisvalaikio funkciją“, – teigė pašnekovas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Panevėžiečiai gali pasigirti ir tuo, kad ledo liejimui ir paruošimui naudoja specialią mašiną „Zamboni“, turinčią dviejų litrų darbo tūrio benzininį „Ford“ variklį.

Tiesa, iki tol ledą entuziastams lieti teko susikonstravus savadarbį įrenginį, sumontuotą ant seno „Ford Fiesta“ automobilio. Apie tai 15min jau rašė prieš trejus metus.

„Buvome pasidarę patys „Ford Fiesta“, į kurią įdėjome 800 litrų vandens talpą. Dabar jau turime „Zamboni“. Šį speciali mašina skuta ledą, surenka sniegą ir tuo pačiu lieja vandenį. Anksčiau ledą sutvarkyti užtrukdavo valandą, dabar pakanka 15 minučių. Mašinoje yra dvi, 800 ir 400 litrų vandens talpos.

Ši technika ne pirmos jaunystės, bet kuo puikiausiai mums tarnauja. Klubo iniciatyvą „Zamboni“ įsigijome Švedijoje. Kainavo nemažai, bet pirkinys tikrai pasiteisino. Ledo arena be specialios technikos taip nefunkcionuotų“, – tvirtino A.Blažinskas.

„Olimpo“ komandos narys A.Blažinskas juokavo, kad jei kituose miestuose išdygs dengtos ledo arenos, panevėžiečiai naujakuriams galės perleisti jau nebenaudojamą „Ford Fiesta“ automobilį.

„Galėsime padovanoti „Fiestą“, o jei rimtai, tai bendraminčiams visada padėsime visais klausimais, pakonsultuosime, patarsime. Jei reikės, pagelbėsime ir su ledo liejimo mašina“, – tikino „Olimpo“ žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius