Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio čempionate Elektrėnų „Energija” pabėgo nuo pirmojo sezono pralaimėjimo

Nacionalinės ledo ritulio lygos aukščiausiojo diviziono rungtynėse tik paskutinėmis minutėmis Elektrėnų „Energija“ išvengė pirmojo pralaimėjimo sezone dvikovoje Kaune su Kėdainių LRK ir nugalėjo varžovus rezultatu 5:3 (1:1, 0:2, 4:0).
„Energija“ – „LRK“
„Energija“ – „LRK“ / E.Žilinskaitės nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Dvikova prasidėjo Jevgenijaus Čiugajaus įvarčiu pirmojo kėlinio kėlinio viduryje (11:07), išvedusiu LRK į priekį. Po poros minučių Martynas Šlikas (13:13) rezultatą išlygino.

Antrajame kėlinyje LRK išnaudojo progas įvarčiui pasiekti ir Jonas Viknius (37:33) ir Dovydas Streckis (38:05) dviem įvarčiais išvedė LRK į priekį 3:1.

Paskutiniajame kėlinyje vyko apylygis žaidimas, o likus mažiau nei 10 minučių iki dvikovos pabaigos Aivaras Bendžius (51:08) rezultatą sušvelnino iki 2:3. LRK lyg nujausdamas grėsmė, paprašė minutės pertraukėlės, tačiau sustabdyti labiau patyrusių „Energijos“ žaidėjų nebesugebėjo. Dar kartą įvartį pelnė A.Bendžius (56:18) ir „Energija“ ėmė spausti varžovus. Netrukus Petras Nausėda pirmą kartą išvedė į priekį „Energiją“ (57:32), o pergalę įtvirtino vis tas pats A.Bendžius (58:48).

Tai buvo jau 14 iš eilės „Energijos“ pergalė. LRK ekipa baigė reguliarųjį sezoną antra, tačiau gali nusiristi į trečiąją vietą, jei Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) per likusias dvejas rungtynes iškovos bent tašką arba visas likusias rungtynes laimės Vilniaus VNA.

LRK  – „Energija“ 3:5 (1:1, 2:0, 0:4).

LRK: J.Čiugajus,  J.Viknius, D.Streckis po 1 įvartį.

„Energija“: A.Bendžius 3, M.Šlikas, P.Nausėda po 1 įvartį.

Aukščiausio diviziono turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Elektrėnų „Energija“       14  14  0  0   0  87:36   42

2. Kėdainių LRK               15   4  1  1   9  51:63   15

3. Kaliningrado „Delovaja Rus“13   5  0  0   8  56:64   15

Nacionalinės ledo ritulio lygos komandos kovoja dėl „Akropolio“ taurės. Ant šios beveik metro aukščio taurės kiekvieną sezoną  įamžinami stipriausių komandų pavadinimai ir žaidėjų vardai bei pavardės. Kaip ir garsioji „Stanley“ taurė, „Akropolio“ taurė nėra atiduodama komandoms. Todėl didžiausia Lietuvos ledo ritulininkų svajonė yra tapti sezono čempionais ir nors kartą iškelti ją virš galvos. Akropolio“ taurė yra garbingiausias Lietuvos ledo ritulio apdovanojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius