Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio čempionato bronza – Vilniaus VNA komandai

Nacionalinės ledo ritulio lygos organizuojamame atvirajame Lietuvos ledo ritulio čempionate sekmadienį žaidžiami lemiami sezono susitikimai. Pirmieji į kovą dėl medalių stojo Kėdainių LRK ir Vilniaus VNA klubai, patyrę pralaimėjimus finalinio ketverto pusfinaliuose.
LRK – VNA komandų dvikova.
LRK – VNA komandų dvikova. / E.Žilinskaitės nuotr.

Dvikovoje dėl trečiosios vietos Elektrėnuose VNA 5:3 (0:2, 2:0, 3:1) palaužė Kėdainių LRK ir užėmusi trečiąją vietą pirmą kartą iškovojo medalius.

Pirmosios 20 mažojo finalo minučių pasižymėjo baudos minučių gausa ir nedidele LRK persvara. Reguliariajame sezone Kėdainių klubas jauniesiems varžovams pralaimėjo tris kartus iš keturių, tad kovoje dėl medalių buvo pilni ryžto atsirevanšuoti. Paraišką revanšui pirmasis „pasirašė“ Andrejus Prichodka (05:58), išvedęs savo ekipą į priekį. 

Kėlinio pabaigoje Jevgenijus Čiugajus (17:27) išnaudojo kiekybinį pranašumą ir padidino ekipos persvarą iki 2:0. 

Antrajame kėlinyje VNA ekipa turėjo keletą progų švelninti rezultatą žaisdama daugumoje, sukūrė pavojingą situaciją prie varžovų vartų, po kurios teisėjai tik po pasitarimo neįskaitė įvarčio – ritulys atsimušęs į abu virpstus grįžo į aikštelę.

VIDEO: VNA ir LRK dvikova dėl bronzos medalių.

Kėlinio pabaigoje vienas po kito ant prasižengusiųjų suolo ėmė sėstis kėdainiečiai ir VNA netruko tuo pasinaudoti. 
Dangyras Rimkus (37:08) išnaudojo dviejų žaidėjų persvarą, o netrukus Modestas Kieras (38:17) išlygino rezultatą, kai vilniečių aikštelėje buvo vienu daugiau.

Psichologinį pranašumą įgiję vilniečiai trečiojo kėlinio pradžioje po Edvino Boroškos įvarčio (44:51)  išsiveržė į priekį 3:2. 

Besibaigiant rungtynėms, Ilja Četvertakas padidino VNA persvarą iki 4:2 ir sumažino LRK šansus antrus metus iš eilės pasipuošti bronzos medaliais iki minimumo.

LRK po 30 sek. pertraukėlės bandė pakeisti rungtynių eigą savo naudai, tačiau už žaidėjų skaičiaus viršijimą aikštelėje užsidirbo 2 minučių nuobaudą. Netrukus pražanga atsakė ir VNA ir aikštelėje likus po 4 žaidėjus, LRK ekipa vartininką pakeitė penktu aikštės žaidėju. Tuo pasinaudojo vilniečiai, pasiuntę ritulį į tuščius vartus – pasižymėjo Danielius Nomanovas (58:57). 

Dvikovos pabaigoje Kėdainių klubas sušvelnino skirtumą iki 3:5 po Mariaus Černiausko įvarčio (59:54), tačiau tai buvo menka paguoda.

VNA jaunimas pirmą kartą iškovojo Lietuvos ledo ritulio čempionato medalius, LRK po pernykštės bronzos liko be apdovanojimų.

„Viską lėmė fizinis pasirengimas. Antroje rungtynių pusėje ėmė trūkti jėgų ir tai lėmė pražangas ir praleistus įvarčius. Apmaudu, bet varžovai buvo pasirengę geriau“, – trumpai pralaimėjimo priežastis apibūdino LRK žaidžiantis treneris Raimondas Štrimaitis.

„Žaidėjai vykdė nurodymus ir sulaukė savo progos. Smagu, jog jaunimas parodė charakterį ir perlaupė rungtynių eigą. Šis bronzinis akordas turėtų pridėti komandai pasitikėjimo savo jėgomis, mat ekipos pagrindas jau po savaitės žais pasaulio U-18 čempionate Estijoje“, – po dvikovos sakė Lietuvos U-18 rinktinės ir VNA komandų treneris Andrius Jadkauskas.

VNA ekipos pagrindas pergale nesidžiaugs nė dienos. Jau pirmadienį Vilniuje prasideda Lietuvos U-18 rinktinės treniruočių stovykla prieš pasaulio čempionatą Estijoje kovo 31 – balandžio 6 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius