-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be atlygio dirbantis Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris komandai parūpina ir inventorių

Prieš gerą mėnesį Lietuvos ledo ritulio rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas vokietis Berndas Hakė jau spėjo maloniai nustebinti ledo ritulio bendruomenę.
Berndas Hakė
Berndas Hakė / Jurgos Mižutavičiūtės nuotr.

Vos tapęs nacionalinės rinktinės strategu, B.Hakė iškart leidosi į keliones ir aplankė daugumą užsienyje žaidžiančių Lietuvos ledo ritulininkų, o Kazachstane žaidžiantys lietuviai trenerio dėmesio sulauks iškart po olimpinės atrankos varžybų Vengrijoje.

Be atlyginimo dirbantis rinktinės vedlys į Lietuvą atsivežė kalną naujos aprangos komplektų, komandą parėmė ir finansiškai.

Trečiadienio rytą Lietuvos ledo ritulio rinktinė išskrenda į Vengriją, kur lapkričio 9–11 dienomis kovos dėl teisės žaisti finaliniame olimpinės atrankos etape.

„Hockey.lt“ portalas teiravosi stratego apie naujojo darbo Lietuvoje ypatumus, paramą Lietuvos ledo rituliui ir sporto šakos ateitį.

- Ar pasiruošimo olimpinei atrankai metu buvo sudarytos tinkamos sąlygos komandai?

- Mums nieko netrūko ir sąlygomis esame patenkinti. Kalbant apie visumą, apie ledo ritulio padėtį Lietuvoje, trūkumų yra nemažai. Pirmiausia, trūksta aukštos klasės ledo ritulininkų, nes Lietuvoje tik 7 ledo ritulio aikštelės, o dauguma geriausiųjų žaidėjų rungtyniauja užsienyje. Suprantama, jog ne visi gali atvykti į rinktinę, nes žaidėjai taip pat turi rūpesčių klubuose, komandos sprendžia savo bėdas.

Mūsų varžovai Vengrijoje, vengrai, kroatai, olandai rinktinės pagrindą laiko vienoje komandoje, o  ekipos žaidžia aukšto lygio čempionatuose. Kroatai ir vengrai žaidžia Austrijoje, olandai taip pat turi stiprų klubą, kurio pagrindu formuojama rinktinė. Prieš kelis metus, kai Elektrėnų „Energija“ žaidė Latvijoje, buvo geriau, nes žaidėjai turėjo rimtų varžybų praktikos.

Taip pat, į sezoną reikia žiūrėti jau vasarą ir vasarą ruoštis artėjančioms kovoms. Šiuo atžvilgiu Lietuva išskirtinė šalis, nes daugelis ledo ritulio aikštelių, skirtingai nei kitose šalyse, vasarą neužsidaro ir veikia ištisus metus. Tai didžiulis privalumas, kurį reikia išnaudoti.

- Rinktinę olimpinėje atrankoje daugelis nurašo dar neprasidėjus kovoms. Ko sieksite Vengrijoje?

- Kausimės kiekvienose rungtynėse ir dėl kiekvieno taško. Tačiau reikia būti realistais. Komanda po truputį keičiasi, ateina jaunimas, o problemos su legionieriais, stipraus klubo nebuvimas daro savo. Tačiau, Vengrijoje nė vienai komandai su mumis nebus lengva.

- Nustebinote ledo ritulio visuomenę savo pagalba, inventoriumi, pinigais. Esate turtingas?

- Man jau 55 metai, tad per tiek laiko turiu sukaupęs nemažai patirties ledo ritulyje, turiu pažinčių įvairiuose sluoksniuose. Tad pavyko įtikinti pažįstamus žmones ledo ritulio pasaulyje padėti Lietuvos rinktinei. Man patinka ledo ritulys ir man patinka ne tik imti, bet ir duoti.

- Ar Lietuvoje ledo ritulys turi ateitį?

- Manau, jog ir Lietuvos ledo ritulio rinktinė po kelerių metų bus visai kitokia. Nekalbu apie jaunimą, kurio Lietuvoje jau yra, tik reikia laiko. Jei viskas bus gerai, tikiuosi, Lietuvoje likti keleriems metams, po kurių bus galima matyti kitokią Lietuvos rinktinę.

Jaunimo Lietuvoje yra, entuziazmo taip pat. Vilniuje, Kaune darbas vyksta tinkama kryptimi. Svarbu, jog atsirastų stiprus, rimtas ledo ritulio klubas ir jaunimas matytų ateitį šioje sporto šakoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius